TO SE ZOVE UPORNOST: Bio je prosjak, a onda je postao najbolji student prestižnog fakulteta (FOTO) (VIDEO)

Mladi Džastis Uvajes od siročeta iz Ruande postao je student prestižnog Harvard univerziteta na kom već niže uspehe

  • 1

 

Džastis Uvajes (22) je nakon etničkog čišćenja u Ruandi postao siroče sa samo devet godina, a danas je jedan od najuspešnijih studenata na Harvard univerzitetu. Bilo mu je toliko teško da preživi, da je kao dete prosio za hranu i odeću. 

 

Međutim, sve se promenilo kada je Džastis upoznao Amerikanku Klaru Efiong, koja je zaslužna za njegov novi život i polazak u školu. Ove jeseni, on se upisao na Univerzitet Harvard i ni malo se ne razlikuje od ostalih studenata koji su ove godine primljeni u tu školu.

 

Sa 13 godina Uvajes je uspeo da promeni svoj život i pokaže da je odličan učenik. On je podučavao ostale đake i učestvovao u osnivanju udruženja koja su siromašnim ljudima omogućavala zdravstveno osiguranje.

 

 

On nikad nije zaboravio Klaru i tvrdi da danas ništa ne bi bilo moguće bez njene pomoći.

 

- Moj život se promenio zahvaljujući njoj - objašnjava Džastis kojem je upravo Klara pomogla pri upisu na ovaj univerzitet.

 

Nakon srednje škole Džastis se prijavio za ovaj prestižni Univerzitet, a kao što je opšte poznato, Harvard svoje studente ne bira isključivo prema njihovim finansijskim mogućnostima, već traži najbolje. Međutim u tom trenutku u kampusu je bila samo jedna studentkinja iz Ruande, Džulijeta Musabeiezu.

 

Danas je taj broj malo veći, od 25 kandidata iz Afrike koji su uspeli da se upišu na Harvard, čak tri dolaze iz Ruande. Nije loše za malu zemlju koja čini tek jedan odsto mnogobrojnog afričkog stanovništva.

 

Pogledajte video:

 

 

(Telegraf.rs / Izvor: Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA