ČIST LUKSUZ: Ovako izgleda raskošna vila Bila Gejtsa vredna 123 miliona dolara! (FOTO) (VIDEO)

U ogromnom dvorištu nalazi se veštački potok sa živim svetom, raskošni bazen i javor pod nadzorom, dok se u samoj kući nalaze luksuzna kupatila, kuhinje i prostorije sa muzičkim uređajima i monitorima

  • 7

Osnivač "Majkrosofta" Bil Gejts, najbogatiji je čovek u Sjedinjenim Američkim Državama, koji sebi može da priušti raskoš i luksuz o kome samo možemo da sanjamo. Njegovo bogatstvo "teško" je 81,5 milijardi dolara, a u kuću čija je izgradnja trajala sedam godina uloženo je 63 miliona.

Raskošna građevina nosi ime "Ksanadu 2.0" po liku iz legendarnog filma "Građanin Kejn". Nalazi se na površini od 6.130 kvadratnih metara u Medini, u Vašingtonu i uređena je najmodernijim nameštajem i tehnologijom.

Ovo je 10 neverovatnih činjenica o Gejtsovom "skromnom" domu:

1. Kuća je procenjena na 123 miliona dolara

Plac koji je Gejts kupio 1988. godine, koštao je dva miliona dolara, a za plaćanje poreza godišnje izdvaja oko milion.

2. Sistem senzora menja svetlost i grejanje

Senzori pomažu gostima ove građevine da menjaju svetlost i grejanje po svojim nahođenjima. Oni pri samom ulasku u kuću mogu da odrede kakvu vrstu osvetljenja vole i koja temperatura im prija, pa čak i tokom kretanja po prostorijama, kuća uz pomoć ove tehnologije automatski prilagođava uslove svojim posetiocima.

3. Muzičke tapete sa omiljenim fotografijama

Monitori vredni 80.000 dolara nalaze se u svim sobama kuće, a pritiskom na dugme moguće je promeniti tapete u slike i fotografije po svojoj volji. Takođe, u tapete su ugrađeni i muzički uređaji, koji omogućavaju slušanje pesama prilikom šetnje hodnicima ove ekstravagantne građevine.

4. Bazen sa podvodnim zvučnim sistemom i izlaskom na jezero

Ovaj bazen je dug 18 metara i ima zatvoreni i otvoreni deo, do kog ukućani mogu da otplivaju i dođu do dela koji gleda na jezero. Opremljen je podvodnim zvučnim sistemom koji omogućava neverovatan ugođaj.

5. Soba sa trambolinama

Prostorija u kojoj se nalaze tramboline visoka je čak šest metara, a u tom delu kuće nalazi se sauna, parno kupatilo i opremljena teretana.

6. Šest kuhinja, 24 kupatila, parking za 23 automobila

Gejts može da koristi u ovom svom domu 24 kupatila, a u 10 od njih nalaze se ogromne đakuzi kade. Pored fensi kupatila, kuća ima kuhinje koje su razbacane po vili kako bi Bil mogao da organizuje nekoliko dešavanja u isto vreme. U garaži postoje mesta za 23 automobila, kako bi svi gosti ostavili svoje "ljubimce" na bezbednom.

7. Omiljeno drvo milijardera nadgleda se 24 sata dnevno

Na ogromnom prostranstvu ovog dvorišta nalazi se Bilovo omiljeno drvo koje se nalazi pod elektronskim nadzorom 24 sata dnevno. Stablo javora staro 40 godina razvilo se i došlo do samog ulaza u kuću. Postoji sistem koji prati razvoj stabla, pa ukoliko se drvo slučajno previše osuši, šalje se pumpi signal kako bi počelo automatsko zalivanje gigantske biljke.

8. Biblioteka od 200 kvadratnih metara sa delom Leonarda da Vinčija

Na plafonu biblioteke nalazi se citat iz knjige "Veliki Getsbi", a sama riznica je bogata velikim i vrednim delima, među kojima je i Da Vinčijevo stvaralaštvo koje je koštalo oko 30 miliona dolara. Ovde se čak nalaze i dve tajne police od kojih se jedna pretvara u bar.

9. Karipski pesak

Pesak na plaži ispred kuće dovezen je sa Kariba, sa ostrva Sveta Lucija.

10. Lososi i pastrmke u veštačkom potoku

U dvorištu je napravljen veštački potok koji pruže utisak boravka u prirodi zahvaljujući raznim vrstama riba i živom svetu, iako je okruženo velikim zidovima.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: businessinsider.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • I love backstreet boys(and 90's music)

    11. novembar 2014 | 18:01

    Ako,može mu se. Mada,mogli bi,ne samo on,već I drive VIP ličnosti da pomognu sirotinji.

  • Mile voli disko

    11. novembar 2014 | 13:18

    Moze mu se, ako.

  • Strahinja

    12. novembar 2014 | 01:05

    Koji ce mu sve to? Ako moze da oseti toplinu doma onda ok, al cisto sumnjam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA