OVO MOGU SAMO RUSI: Polivaju kofom punom tečnog azota (VIDEO)

Eksperiment je dokazao Lidenfrostov efekat koji glasi da je moguće da tečni azot prođe po površini ljudske kože i mesa bez zamrzavanja, stvarajući veliku količinu pare pri dodiru zbog razlike u temperaturi

  • 11

Jedan ruski naučnik je podigao Ledeni izazov na sasvim novi nivo, kada je odlučio da se polije tečnim azotom čija temperatura iznosi -195 stepeni. Anton Konovalov (34) koji radi u hemijskoj fabrici za proizvodnju tečnog azota u Krasnojarsku, uradio je nešto što još nije viđeno, iako postoji već na hiljade zabeleženih drugih izazova.

Pre nego što je prosuo kofu ledene tečnosti na glavu, on je u nju ubacio grančicu sa lišćem koja se u sledećem trenutku raspala u njegovim rukama, zbog potpunog smrzavanja. Posle prosipanja iste tečnosti na svoju glavu, on se stresao od hladnoće, ali je dokazao da je još uvek živ i posle ovog eksperimenta.

-Verujem u zakone fizike, biologije i matematike i nadam se da ništa neće poći po zlu - rekao je Konolov.

Njegov prijatelj ga je dodirnuo prstom posle ledenog talasa, kako bi se uverio da je još uvek mekan i topao kao onaj čovek sa početka snimka, koji se smejao u kameru. Ovo je bio eksperiment koji je trebalo da dokaže Lidenfrostov efekat, odnosno da dokaže da je moguće da tečni azot prođe po površini ljudske kože i mesa bez zamrzavanja, stvarajući veliku količinu pare pri dodiru zbog razlike u temperaturi.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA