NE SVIĐAJU VAM SE VAŠE PIJANE SLIKE NA FEJSBUKU? Ne brinite, tome dolazi kraj!

Kombinujući veštačku inteligenciju i prepoznavanje likova, Fejsbuk će moći da napravi razliku između pijanih i treznih fotografija

  • 1

Skoro svakome ko ima Fejsbuk se barem jednom desilo da u "pripitom" stanju napiše nešto na ovoj društvenoj mreži što sutra poželi da nije ni napisao, ili da jutro posle izlaska osvanu slike iz provoda za koje se ni ne sećate kad su napravljene.

Fejsbuk je počeo da radi na softveru koji će omogućiti da se ovakve stvari više ne dešavaju. Kombinujući veštačku inteligenciju i prepoznavanje likova, Fejsbuk će moći da napravi razliku između pijanih i treznih fotografija. Takođe, postaviće vam pitanje "Da li si siguran da hoćeš da tvoja majka i šef vide ovo?". Ovaj softver se razvija u Fejsbukovoj laboratoriji koja se bavi veštačkom inteligencijom.

Jan Le Kun iz ovog ogranka Fejsbuka rekao je da im je plan da naprave neku vrstu asistenta na ovoj društvenoj mreži, koji će, između ostalog, moći i da upozori korisnika kada neko drugi postavi neku njegovu fotografiju na Fejsbuk, bez dozvole korisnika. Sledeći korak će verovatno biti analiziranje napisanih statusa na ovoj društvenoj mreži, i apropo tekstu nudiće se određeni "haštagovi".

Ovi dodaci se smatraju i malo kontroveznim, jer je u pitanju veštačka inteligencija koja će manje više donostiti odluke umesto korisnika na društvenim mrežama, pa se veruje da će biti opcionalni, pre nego što će ih korisnici Fejbuka dobiti "po difoltu".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • 007

    12. decembar 2014 | 01:55

    Ako nekome ko nije bio pijan kazu da izgleda kao da jeste, neko ce se uvrediti....hah

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA