NA OVOM MESTU SE ISPUNJAVAJU ŽELJE: Na vama je samo da ih zamislite! (FOTO) (VIDEO)

Ukoliko želite da novogodišnje i božićne praznike provedete romantično, da se vozite kočijama i pošaljete svoje želje Deda Mrazu, požurite u Alpsku bajku - Bad Klajnkirhajm

  • 4

Ako još niste otputovali za praznike, i niste zamislili novogodišnje želje, požurite na jug Austrije! U dolini Alpa u Bad Klajnkirhajmu vlada potpuno bajkovita atmosfera.

Ovo je jedno od najekskluzivnijih skijališta - banja na jugu Austrije, u pokrajini Koruška, a svega je 640 kilometara udaljeno od Beograda. To ovo skijalište čini atraktivno čak i kao izbor za produženi vikend, a agencija GoOpti, jedan od najboljih inovativnih prevoznika u Evropi, nudi prevoz do ove prelepe destinacije.

Bad Klajnkirhajm je privlačio posetioce i pre nego što je rekreativno skijanje ušlo u modu, pre svega zahvaljujući svojim termalnim izvorima.

AUSTRIJSKI RAJ: Ovde vam hladnoća ne može ništa (FOTO)

Čuveno je kupalište Romerbad iz čijeg otvorenog zagrejanog bazena posetioci mogu da uživaju u pogledu na stazu za spust u okviru Svetskog kupa, nazvanu po čuvenom Francu Klameru, živoj legendi skijaškog sporta koja se ubraja u najspektakularnije i najzahtevnije staze na svetu.

Meštani ovog divnog planinskog mesta svake godine u čast božićnih i novogodišnjih praznika organizuju Božićni sajam.

Mesec dana, koliko traje ova manifestacija, možete kupiti razne rukotvorine.

Tu su vunene čarape i kape sa tradicionalnim motivima, originalne drvene figure, novogodišnji ukrasi od raznih materijala: keramike, papira, žice, stakla, do modernih načinjenih u pačvor tehnici.

U ponudi su domaće rakije sačinjene od raznih plodova, kao i specijalitet ovog kraja - liker od šišarki. Predlažemo vam da nikako ne zaobiđete degustaciju kobasica u kombinaciji sa kuvanim vinom.

Pronađe se i po koji pravi zanatlija koji na licu mesta demonstrira svoje umeće.

Ove godine zatekli smo zanimljivog kovača dok je pravio potkovice, koje se koriste kao suveniri za sreću. Kače se, razume se, iznad ulaznih vrata kuće.

U Bad Klajnkirhajmu vlada potpuno praznična atmosfera.

Preko dana možete videti da su hoteli, kuće, vikendice, ali i sve pomoćne zgrade svakog domaćinsta bogato ukrašene, odmereno i sa stilom, bez suvišnih detalja.

Noću opet, sve sija rasvetom koja je postavljena celom dolinom.

Osvetljene su i staze oko čuvene crkve Svete Katarine malim svećama pobodenim u zemlju.

Prizor je zaista neočekivan! Na sajam možete doći romantičnim kočijama koje će vas provozati kroz Bad Klajnkirhajm tako da možete sagledati celokupni prizor i uživeti se u bajkovitost ovog mesta u potpunosti.

Ono što najviše oduševljava najmlađe, ali i sve koji veruju u Deda Mraza, je tradicionalno slanje želja.

Naime, ovde možete videti veliki broj onih koji popunjavaju svoju adresu i pišu novogodišnju želju Deda Mrazu, koju potom obasjanu sjajem prskalice okačene o balon puštaju da leti prema zvezdama.

Zvuči blesavo, ali mi smo svoje poruke poslali!

(Milena Đorđević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA