Ovaj dečak bi postao vukodlak da mu predsednica nije postala kuma (FOTO)

Prema argentinskom verovanju, sedmi sin u porodici pretvara se u strašnog "el lobisona", vukodlaka koji svoju pravu prirodu pokazuje prvog petka nakon dečakovog 13. rođendana

  • 0

Argentinska predsednica Kristina Fernandez Kirhner postala je kuma mladom jevreju kako bi zaustavila njegovo pretvaranje u vukodlaka.

Kirhnerova se sastala sa Jerom Tavilom i njegovom porodicom prošle nedelje u svojoj kancelariji, povodom neobične ceremonije koja je stara preko 100 godina.

Prema argentinskom verovanju, sedmi sin u porodici pretvara se u strašnog "el lobisona", vukodlaka koji svoju pravu prirodu pokazuje prvog petka nakon dečakovog 13. rođendana. On se onda pretvara u demona u ponoć svakog punog meseca, terajući ga da lovi i ubija pre nego što se vrati u ljudski oblik.

Osim što se hrani izmetom, nekrštenom decom i mesom nedavno umrlih, vukodlak je neprirodno jak i svoje prokletstvo širi ugrizom. Strah od ovog bića nastao je u 19. veku u Argentini i toliko je jak da su porodice napuštale ili čak ubijale mušku decu pa je kao odgovor pokrenuta praksa predsedničkog "posvojenja", što bi trebalo da zaustavi grozno prokletstvo.

Ceremonija kumstva počela je da se održava 1907. godine, a zvaničnom ju je učinio Huan Domingo Peron koji je u proces obuhvatio i devojčice. Iz tog razloga sedmi sin ili ćerka danas, za razliku od početka 20. veka, osim što postaju službena kumčad predsednika, dobijaju i zlatnu medalju i punu stipendiju za školovanje.

I danas još uvek traju priče o napadima čudnih bića na ljude i stoku. Fernandez je rekla da je Jair prvi posvojeni jevrejski dečak, jer je tradicija do 2009. godina uključivala samo katoličku decu.

(Telegraf.rs / Izvor:independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA