DOKAZ DA STE NATPROSEČNO INTELIGENTNI: Ovu zagonetku ne može da reši ni 10 odsto ljudi! (FOTO)

Da li možete da rešite ovu zagonetku? Pažljivo pratite priču, gledajte sliku i pokušajte da dođete do rešenja

Manijak je kidnapovao četiri osobe koje su se kasnije probudile zakopane u pesku do glave. Svako ima šešir, osobe A i C imaju crni, a osobe B i D beli, i svi znaju svoju poziciju, kao i poziciju ostalih osoba, ali ne znaju koja je kombinacija šešira. Između osobe A i B je postavljen zid.

Dakle, osoba D vidi osobu B i C ispred sebe, a A je iza zida. Osoba C vidi osobu B ispred sebe i zna da je osoba A iza zida, a da je D iza njega.

Osoba B vidi samo zid, ali zna da je A iza zida, i da su C i D iza njega. Osoba A samo vidi zid i zna da su B, C i D sa druge strane.

Manijak im je zadao sledeće uslove: Ukupno ima dva bela i dva crna šešira. Ukoliko neko od vas tačno kaže svoju boju šešira, slobodni su. Ipak, ako neko pogreši boju svog šešira, svi će nastradati.

Četiri osobe ne smeju da pričaju ili na bilo koji drugi način da komuniciraju, jer će ih psihopata ubiti. Oni ne mogu da okrenu glavu, kao i to da progovore, da pogledaju na gore i vide svoj šešir.

Šta mislite? Koja od ove četiri osobe može da bude sigurna koja boja šešira je na njenoj glavi? Ko je to i kako može da zna?

Uzmite sebi dovoljno vremena i pokušajte da rešite ovu zagonetku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • mario

    30. decembar 2014 | 20:37

    1.Ispsite odnmah osobu A i B 2.Osoba D spred sebe vidi dva razlicita sesira, ako bi videla dva ista onda bi znao da on i A nose iste sesire tj bele ovako posto vidi dva razlicita cuti 3.Osoba C zna 100 posto zato sto vidi da osoba D cuti(odnosno shvata da osoba D ispred sebe vidi 2 razlitica sesira) tako da osoba C ispred sebe vidi beli sesir i zna da on ne nosi beli, sto znaci da nosi 100 posto crni :) eto

  • Teamok

    30. decembar 2014 | 22:59

    vrlo je prosto... Tacan odgovor je C... Objasnjenje: C zna da D vidi B i C.Ako D cuti,znaci da je video da B i C imaju razlicite kape jer da imaju iste kape,D bi bio siguran da mu je kapa druge boje.A posto D cuti,C kapira da on(C) i B imaju razlicite boje.Posto vidi ispred sebe belu,siguran je da je njegova druge boje t.j. crna... Samo treba malo razmisliti i postaviti se na njihovo mesto,t.j. kako ko od njih razmislja...

  • Wtcc UE

    31. decembar 2014 | 00:21

    C iz prostog razloga jer svako od njih zna svoju poziciju.Pošto ispred sebe vidi beli šešir zna kad bi na njegovoj glavi bio takođe beli D bi pošto vidi dva ista šešira ispred sebe bio siguran da je na njegovoj glavi crni,ali pošto on ne daje odgovor, a C je siguran da D ispred sebe vidi dva razliċita šešira to mu je znak da je na njegovoj glavi razliċit šešir od onog ispred sebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA