BIĆE TELIĆA: Otvorena "društvena mreža" za upoznavanje krava i bikova (FOTO)

Uzgajivači priplodnih bikova na sajtu "Trouverlebontaureau.com" (pronađite dobrog bika) navode karakteristike svojih bikova - godine, rasu, težinu, ali i mišićnu muskulaturu i vreme kojem je biku potrebno da "zavede" kravu

  • 1

U Francuskoj je nedavno otvoren sajt na kojem uzgajivači priplodnih bikova nude usluge uzgajivačima krava, prenosi francuska štampa.

Uzgajivači priplodnih bikova na sajtu "Trouverlebontaureau.com" (pronađite dobrog bika) navode karakteristike svojih bikova - godine, rasu, težinu, ali i mišićnu muskulaturu i vreme kojem je biku potrebno da "zavede" kravu.

Printskrin: Trouverlebontaureau.com Printskrin: Trouverlebontaureau.com

Sve to uz fotografiju i ime raskošnog momka, prenose mediji. Uzgajivači prave profile svojim bikovima, koji liče na profile na društvenim mrežama, a uskoro će moći i da postave video snimak "zavodnika u akciji".

Uzgajivači krava takođe mogu da postave fotografije i karakteristike krava sa svim osobinama, među kojima su i podaci o tome koliko one daju mleka i koliko puta mogu da se otele.

Printskrin: Trouverlebontaureau.com Printskrin: Trouverlebontaureau.com

Jedan od uzgajivača rekao je da sajt predstavlja napredak za poljoprivredu.

- Nekad smo imali samo kataloge, ali sad možemo da pogledamo sajt koji se stalno ažurira i da komuniciramo sa ostalim uzgajivačima - rekao je jedan francuski seljak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA