POGLEDAJTE: Najbolji anti-rasistički video ikada snimljen. Vaš život posle njega neće biti isti (VIDEO)

"Džafar" je kratki film snimljen od strane grčke rediteljke Nensi Specioti, koji se bavi besmislenošću rasizma kao i njegovom svakodnevnom primenom na koju ne obraćamo pažnju, a koja duboko povređuje milione nedužnih ljudi

  • 41

Ako ste mislili da je ovo tek jedan od onih filmova kojih je internet put, prevarili ste. Ovo kratko ostvarenje grčke rediteljke Nensi Specioti duboko će potresti svakoga ko ima mozga, ko je sposoban da razmišlja i ko je sposoban da se stavi u kožu drugog čoveka. Nije teško.

Radnja "filmića" koji traje dva minuta i 38 sekundi krajnje je svedena, što ćete videti i sami ako izdvojite taj kratak vremenski period za oplemenjivanje svog uma. Osoba bliskoistočnog porekla sedi u čekaonici. Dolazi grčka porodica sa detetom. Dete seda blizu stranca. Majka pomera dete da sedne što dalje od stranca. Otac potom ustaje kako bi majka sela dalje od stranca. kako se stranac oseća njih se ne tiče. On sedi i ćuti i na licu mu se vidi patnja. Njih nije briga. Potom su svi zajedno pozvani kod doktora kojih ih obaveštava da operacije deteta dobro prošla, zatim ustaje i predstavlja stranca.

Njegova uloga u njihovim životima ih ostavlja bez teksta, a ostaviće i vas.

Ne sudite o drugima po boji kože.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Jaaa

    11. januar 2015 | 19:00

    Suze su mi krenule. Cesto razmisljam o tome koliko neki nas postupak ili mozda samo rec moze da utice na drugog coveka, a da mi toga nismo ni svesni.

  • hvon

    11. januar 2015 | 19:14

    Mnogo "jako"...

  • Snezana

    11. januar 2015 | 19:57

    Ma samo nepismene seljacine mogu tako da se ponasaju. Fuj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA