ČUVAJTE SE: U ovim zemljama će vas uhapsiti ili UBITI ako razvijete SRPSKU zastavu!

Nedavni slučaj hapšenja trojice mladića kod Vukovara zbog razvijanja zastave Srbije nikoga nije ostavio ravnodušnim. Ovaj postupak hrvatskih vlasti je naišao na opštu osudu javnosti, međutim, postoje delovi sveta gde bi uhapšeni mladići zbog istog prekršaja izgubili posao, otišli u radni logor ili čak i doslovno izgubili glavu

  • 54

HRVATSKA

Foto-iustracija: Telegraf Foto-iustracija: Telegraf

Postao je opštepoznat slučaj trojice mladića koji su nedavno na ulazu u Vukovar razvili srpsku zastavu. Oni su privedeni, a ceo  događaj je naišao na veliku osudu u medijima.

SKANDAL U HRVATSKOJ: Srbi uhapšeni jer su se slikali sa srpskom zastavom! (FOTO)

SEVERNA KOREJA

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ova zatvorena komunistička zemlja pod vlašću ozloglašenog Kim Džong Una za svoje najveće neprijatelje smatra SAD i Južnu Koreju. Ne znamo šta će vam se desiti ako javno izložite američku, ali, po svedočenjima očevidaca, ako vas uhvate sa zastavom Južne Koreje, kazna je surova - ili streljanje ili upućivanje u radne  logore staljinisitčkog tipa iz kojih se retko ko vraća.

ISIS KALIFAT

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Džihadisti Islamske države pod svojom kontrolom drže velike delove Iraka i Sirije, gde su stvorili svoj kalifat - teokratsku islamsku državu baziranu na fundamentalističkom tumačenju šerijatskog zakona. Koliko im je zastava bitna pokazuje činjenica da su džihadisti iz jedne oblasti kidnapovali čak 200 ljudi zbog sumnje da su oskrnavili crni steg ISIS-a. Međutim, već i samo pokazivanje bilo koje druge, osim zastave Islamske države, fundamentalisti smatraju za uvredu prema kalifatu, što je prekršaj za koji se može izreći i smrtna kazna.

SAD

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Možda će nekome zvučati neverovatno podatak da je u čak 17 američkih država zabranjeno ili izuzetno ograničeno isticanje zastave drugih država. Koliko se poštuje ova odredba svedoči sudbina profesora geografije iz Denvera koji je udaljen sa posla jer je na zidovima svoje učionice držao zastave Kine, Meksika i UN-a! Nisu mu pomogli ni izgovori da su ovi amblemi korišćeni u toku nastave, kao ni činjenica da je američka zastava neprekidno bila istaknuta u istoj učionici.

RUSIJA

Foto: Tanjug/AP/RIA Novosti Foto: Tanjug/AP/RIA Novosti

Sukob između Ukrajine i proruskih snaga nije samo oružani i ekonomski, već se vodi i putem simbola. Tako se pre nekoliko meseci četvoro ukrajinskih alpinista popelo na najviši soliter u Moskvi gde su razvili plavo-žutu zastavu svoje zemlje. Reakcija Rusa je bila spontana - žitelji susednog solitera su na vrh svoje zgrade istakli rusku zastavu, a policija je alpiniste ubrzo uhapsila i optužila za vandalizam. Moguća kazna? Do 3 godine zatvora.

(Telegraf.rs / S. Ž.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • .

    12. januar 2015 | 21:21

    Čekaj, zar nije naslov bio da se čuvamo u dotičnim zemljama ako razvijemo Srpsku zastavu? Ovde to važi samo za Hrvatsku,ISIS i SAD. Šta Rusija i sr. Koreja imaju protiv nas?

  • Tanja

    12. januar 2015 | 22:32

    Sad posle pobede one kolinde ja ne bih smela kroz hrvatsku ni na proputovanje. Osecala bih se kao u filmu "pogresno skretanje". Ni za zivu glavu. Samo naokolo...pa kome drago...neka ide u taj horor

  • cccc

    12. januar 2015 | 21:24

    Jedino u srbiju smije sve da se Radi .. Za Plakat ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA