Zbog ove fotke stidnih dlaka Instagram je obrisao profil s više od 100.000 fanova! (FOTO)

Mnogi korisnici smatraju da je to što Instagram radi ugrožavanje prava na izražavanje, kao i da se ovakvim cenzurisanjem određuje šta je društveno nepoželjno, čime se iskrivljuje stvarna ljudska slika

  • 4

Instagram profil modne agencije "Sticks and Stones" koji je imao 106 hiljada fanova, deaktiviran je od strane ove društvene mreže, nakon što su objavljene fotografije na kojima se modelima vide stidne dlake.

Mnogi korisnici su nezadovoljni odlukom Instagrama da ukloni pomenuti profil. Brojni fanovi i aktivisti izrazili su svoje nezadovljstvo jer se ova fotografija od brojnih drugih koje objavljuju poznate osobe, recimo starlete, razlikuje samo po tome što su ove devojke obukle bikini, a nisu izdepilirale bikini zonu.

Ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava. Naime, prema najnovijim uslovima korišćenja, profili na kojima se objavljuju fotografije devojaka u toplesu, automatski se uklanjaju.

Iz tog razloga je pokrenuta online kampanja #FreeTheNipple (Oslobodimo bradavice) jer mnogi smatraju da je nepravedno da se golišave fotografije žena uklanjaju, a golišavih muškaraca ne.

- Nedavno je moj profil na Instagramu obrisan nakon što sam objavila fotografiju u kupaćem na kojoj se vidi da nisam uredila svoju bikini zonu. Za razliku od ostalih nekoliko miliona fotografija u kupaćim kostimima na Instagramu, moja nije bila savršena - izjavila je korisnica Petra Kolins.

Foto: Sticks and Stones agency Foto: Sticks and Stones agency

Osim nje, javljaju se i drugi uzmenireni korisnici koji smatraju da je to što Instagram radi, ugrožavanje prava na izražavanje, kao i da se ovakvim cenzurisanjem određuje šta je društveno nepoželjno čime se iskrivljuje stvarna ljudska slika.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Qatro

    24. januar 2015 | 12:08

    I ove cure su bas stidne.xexe

  • momazver

    24. januar 2015 | 17:18

    Tako je to kad Instagramom komanduju,namecu,cenzurisu,profilisu,odredjuju,upravljaju muskarci koji se pozadinom probijaju kroz zivot..jel...

  • Obren

    24. januar 2015 | 15:23

    Ma plaše se da neki ne pomisle da su to u stvari ovi sa Instagrama hteli da prikažu bradu od jednog čike, pa da dodju da ih pokokaju na božić po gregorijanskome kalendaru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA