PRONAĐENA MUMIJA KOJA SEDI: Ovi ostaci su stari 200 godina! (FOTO)

Pre dva dana su iskopani ljudski ostaci za koje se veruje da su stari preko dva veka. Sumnja se da bi mumificirano telo moglo da bude od profesora čuvenog budističkog monarha

  • 0
Foto: morningnews.mn Foto: morningnews.mn

Neverovatno mumificirano telo čoveka koje meditira u lotus položaju pronađeno je u Mongoliji. Forenzičarske analize na ljudskoj relikviji su u toku, a veruje se da su ljudski ostaci stari oko 200 godina pošto su bili čuvani u ljudskoj koži.

- Mumificirano telo koje sedi u lotus položaju, kao i da dalje meditira - stoji u izveštaju "Sajberijan Tajmsa", navodeći otkrića u Mongoliji.

Telo je pronađeno 27. januara u Songinohairhanu, prenele su novine u ovoj azijskoj zemlji.

Forenzičari u prestonici Ulan Batoru analiziraju iskopane ljudske ostatke. Inicijalne spekulacije govore da bi mumija mogla da bude profesor Hambo Lame Itigalova, koji je bio guru tibetansko-budisticke tradicije.

Itigalov je izbegao iz Rusije, tacnije iz autonomne republike Burjatiji. Svojim prijateljima zatražio je da počnu sa obredima za njegovu sahranu 1927. godine, iako je bio i te kako živ.

Budistički monah umro 1927. i još uvek je ŽIV! (FOTO) (VIDEO)

Preminuo je usled meditacije, sedeći. U testamentu je ostavio striktna uputstva načina sopstvene sahrane, i tražio je da mu se telo ekshumira nekoliko godina nakon smrti. Njegovo telo opisano je "kao da je u pitanju osoba koja je preminula pre 36 časova".

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA