OVO JE NAJVAŽNIJE OTKRIĆE U ISTORIJI UMETNOSTI: Ništa slično nije ostalo iza najvećeg umetnika svih vremena (FOTO)

Bronzane figure dva mladića koji jašu pantere predstavljaju najveće otrkiće u umetnosti. Eksperti tvrde da su one delo Mikelanđela Buonarotija

  • 0

Istoričari umetnosti iz Velike Britanije tvrde da su kod jednog privatnog kolekcionara pronašli "izgubljene" figure za koje se veruje da su delo čuvenog umetnika Mikelanđela Buonarotija.

Figure dva mladića koji jašu pantere predstavljaju najveće otkriće u umetnosti. Eksperti tvrde da su one delo slavnog umetnika i da su jedina dela koja su "preživela" do danas.

Kako su naveli iz britanskog muzeja Ficvilijam, ove dve broznane statue su jedine sačuvane statue koje je napravio Mikelanđelo.

IPAK SE NE RUŠI: Mikelanđelov David i dalje stoji "čvrsto na nogama"! (VIDEO)

Kroz istoriju se za ove figure smatralo da nisu delo slavnog umetnika, a statue koje su veličine 91 centimetar su se od tada nalazile kod privatnih kolekcionara.

Foto: The Fitzwilliam Museum Foto: The Fitzwilliam Museum

Slavni renesansni umetnik je rođen 6. marta 1475. u malom mestu Kapreze. Odrastao je kod jednog kamenoresca jer njegova majka nije mogla da se brine o njemu. Mikelanđelo je bio slikar, vajar, arhitekta i pesnik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA