MISTERIJA "TRUDNE" BEBE: Devojčica rođena sa blizancima u stomaku!

Svaki od fetusa imao je posebno creva, pupčanu vrpcu, ali i rebra, kičmu i mozak u začetku razvoja

  • 10

Lekari u Hong Kongu tek ovog meseca uspeli su da završe istraživanje devojčice rođene s dva fetusa unutar svog tela. Slučaj datira još iz 2010, ali je tek sada potvrđeno kako su dve strukture koje su pronađene u telu novorođene devojčice zaista fetusi, prenosi iflscience.com.

Svaki od fetusa imali su posebno creva, pupčanu vrpcu, ali i rebra, kičmu i mozak u začetku razvoja. Lekari smatraju da su se fetusi razvijali unutar majke osam do deset nedelja, pa kasnije nekako apsorbirani u telo deteta pre rođenja.

- Pošto je nemoguće da je beba zatrudnela sama od sebe, za oplodnju fetusa blizanaca odgovorni su njeni roditelji  - rekao je specijalista ginekolog dr Ju Kai-man.

Foto: flickr/mbaylor Foto: flickr/mbaylor

Devojčica je uspešno operisana, a fetusi odstranjeni iz predela između levog bubrega i jetre. Ovo je prvi slučaj fetusa u fetusu u Hong Kongu, a pojava se toliko retko događa da je dokumentovano svega 200 puta u naučnoj literaturi.

Embron unutar bebe je bio premalen pa nije mogao biti primećen prilikom redovnih ultrazvučnih pregleda u trudnoći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA