BOG NIJE STVORIO ČOVEKA: Ova teorija o nastanku života zastrašila je hrišćane!

Centralno pitanje kojim se bave naučnici i teolozi je kako su uopšte živa bića nastala iz nežive materije, pod kojim uslovima, kako tvrde jedni, ili pod uticajem nadprirodnih sila, kako tvrde oni drugi

Nova naučna teorija mogla bi da odgovori na pitanje kako je nastao život, a da pritom izbaci iz obrazloženja učešće i uticaj Boga.

Jedan od pisaca na sajtu Ričard Dokins fondacije istakao je da je ova teorija "pobedila" Boga i da je "prestrašila" hrišćane.

Ovo stanovište naučnika pretpostavlja da život nije nastao slučajno iz drevne primordijalne materije i čudesnih munja. Umesto toga, život je bio nužnost, jer proističe iz zakona prirode.

Problem za naučnike koji pokušavaju da razumeju poreklo života je što moraju pre svega da saznaju kako su živa bića nastala od nežive materije.

Teorija naučnika Tehnološkog instituta u Masačusetsu Džeremija Inglanda ukazuje da grupe atoma koje su izložene izvoru energije duže vremena počinju da se restruktuiraju, kako bi dobili više energije. Tako da pojava života nije slučajna, nego neizbežna pojava, naravno, ukoliko su uslovi za preraspodelu atoma odgovarajući.

Foto: Ilustracija Foto: Ilustracija

- Ako počnete od nasumične grupe atoma i obasjate ih svetlošću, ne treba da se čudite ako na posletku dobijete biljku - smatra England.

Ingland ističe da cilj njegove teorije nije zamena Darvinove teorije o evoluciji, nego njena potvrda. Ovo je prva teorija koja zvuči ubedljivo zbog matematičkih argumenata, iako su postojale mnoge druge torije tokom istorije koje ipak nisu bile dokazive.

- Ne kažem da su Darvinove ideje pogrešne. Naprotiv, ja kažem da iz perspektive fizike možete Darvinovu evoluciju nazvati specijalnim slučajem opšteg fenomena - dodaje on.

Inače, ideja o tome da je život evoluirao iz neživih stvari može se pronaći još kod filozofa koji su živeli pre Sokrata.

(Telegraf.rs/ Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Sveslav

    26. februar 2015 | 22:19

    Bulazne...Zasto na drugim planetama nema ni mahovine? Na zemlji radi savrseni mehanizam prirode u koheziji sa Suncevim sistemom gde je covek neprikosloven kao biće.Ti naučnici imaju problem da prihvate Boga iz raznih razloga.To je kao kada se priblizis slonu na centimetar pa kazes nije to slon to je nesto sivo,kožno,toplo...

  • Obilic

    26. februar 2015 | 22:58

    Ja znam da od čoveka postane majmun a obrnuto ne ide

  • Aleksa

    17. jun 2017 | 23:33

    Bog je pocetak i kraj.Bog je ALFA i OMEGA.Bog je sin boziji.Da li mi imamo krivu kicmu kao majmuni...Naravno da ne.Pitajte bilo kog svestenika zasto je bog rekao:Ja sam POCETAK i KRAJ(Pocetak i Kraj ili Alfa i Omega je pisano na StaroHebrejskom jeziku)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA