BOG NIJE STVORIO ČOVEKA: Ova teorija o nastanku života zastrašila je hrišćane!

Centralno pitanje kojim se bave naučnici i teolozi je kako su uopšte živa bića nastala iz nežive materije, pod kojim uslovima, kako tvrde jedni, ili pod uticajem nadprirodnih sila, kako tvrde oni drugi

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Sveslav
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Dido

    03. jul 2018 | 23:38

    Bez obzira na koji način je stvoren čovek on je stvoren od stvoritelja.Ne postoji cifra u matematici kojom se može dokazati u postotcima verovatnoća da život može nastati od nečega.Na zemlji je sve tako usklađeno i nema manjkavosti, kad god smo mi pokušali da nešto izmenimo nasli smo se u problemima. Ne možemo sa svom tehnologijom da promenimo ni najsitniji organizam a ipak tvrdimo da smo stvoreni bez stvoritelja.Evulucija je nepojmljiva za sve one koji koriste mozak,božju blagodat koju svi imamo i koju treba da koristimo da nas nebi obmanjivali oni koji od toga koristi imaju a nasa je korist jednaka nuli i odvodi nas u neznanje.

  • Aleksa

    17. jun 2017 | 23:33

    Bog je pocetak i kraj.Bog je ALFA i OMEGA.Bog je sin boziji.Da li mi imamo krivu kicmu kao majmuni...Naravno da ne.Pitajte bilo kog svestenika zasto je bog rekao:Ja sam POCETAK i KRAJ(Pocetak i Kraj ili Alfa i Omega je pisano na StaroHebrejskom jeziku)

  • Max

    25. april 2017 | 16:41

    Prema Darvinovoj teoriji,bića potiču od jednog zajedničkog pretka,a razvijala su se kroz male mutacije tokom dugog perioda.Ali kako je nastalo prvo biće?Darvin nije mogao izneti nijedan konkretan dokaz kojim bi potkrepio svoju tvrdnju. Naprotiv, bio je svestan mnogih činjenica koje su negirale njegovu teoriju.Bio je primoran to priznati u poglavlju ” Poteškoće teorije ”, koje je prikazao u dodatku knjige.Darvin se nadao da će te teškoće nestajati u skladu sa razvitkom nauke.Dogodilo se suprotno: razvojem nauke opovrgavana su, jedna za drugom,i Darvinove tvrdnje......Ljudsko telo je takođe dokaz Dizajnera.Čovek je skoro kao kompjuter i potrebno je nešto (Bog) da ga programira, da radi ono što radi.Dokazi koji postoje u našem telu upućuju na savršenog Stvoritelja. Kada biste označili deset novčića brojevima od jedan do deset, stavili ih u džep, pomešali i zatim ih izvlačili, jedan po jedan, kolika je verovatnoća da ćete ih izvući redom od jedan do deset? Prema zakonu verovatnoće odnos je kao jedan prema deset milijardi. Razmislite kolika je verovatnoća da su se želudac, mozak, srce, pluća, arterije, vene, bubrezi, uši, oči i zubi razvili sami od sebe i sami počeli da deluju.Koje je, onda, najrazumnije objašnjenje nastanka ljudskog tela?…Istraživanje DNK je pokazalo, po gotovo neverovatnoj složenosti aranžmana koji su potrebni za proizvodnju života, da je morala biti uključena inteligencija.Postojanje informacija unutar DNK direktno ukazuju na postojanje Stvoritelja.Drugim rečima, postoji na stotine fino štimovanih faktora koji dopuštaju da život na Zemlji postoji. Zar nam kompleksnost i svrha DNK ne ukazuju na Inteligentnog Zapisivača tog koda?Količina informacije u svakoj našoj stanici, koje sadrže recept toga kako će se odvijati i najmanje funkcije našeg organizma, ne sastoje se od par reči, već od broja informacija koje bi ispunile mnogo knjiga.Kako su glupi atomi spontano napisali sopstveni softver? Nigde u prirodi informacije ne nastaju slučajno i same od sebe.Ne postoji niti jedan poznati zakon fizike, koji je u stanju da stvori informacije ni iz čega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA