POTPUNO LUDILO: Od nuklearke napravili tematski park (FOTO)

Temetski park poseti više od pola miliona ljubitelja zabave svake godine. Posetioci su bezbedni jer nema radijacije, s obzirom da je nulearka samo podignuta, ali nikada nije završena i nije nikada počela sa radom

  • 8

Stara nuklearna elektrana u Nemačkoj transformisana je u pravi raj za decu, ali i odrasle. Posetici mogu da uživaju u vožnjama u tematskom parku "Vunderland" u Kalkaru, koji se nalazi blizu nemačke granice sa Holandijom.

Ovaj park se prostire na 55 hektara, a takođe ima i muzej, teniski teren, teren za mini golf, kuglane...

Temetski park poseti više od pola miliona ljubitelja zabave svake godine. Posetioci su bezbedni jer nema radijacije, s obzirom da je nulearka samo podignuta, ali nikada nije završena i nije nikada počela sa radom.

Projekat SNR-300 otpočeo je 1972. godine i bio je predvođen od strane vlada Belgije, Nemačke i Holandije. Međutim, 1991. godine, pet godina nakon katastrofe u Černobilju, vlasti su odustale od projekta.

Foto: Profimedia/Caters News Foto: Profimedia/Caters News

Holandski biznismen Heni van der Most je kupio napuštenu nukelarku 1995. godine i počeo sa izgradnjom temetskog parka.

Sada se na toj lokaciji nalazi park sa oko 40 vožnji i atrakcija, a takođe je na lokaciji napravljen i ekskluzivni centar sa šest hotela i nekoliko barova i restorana.

Ove godine Evropski šampionat u uličnom plesu će se održati upravo u ovom zabavnom parku.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • JoB

    1. mart 2015 | 08:48

    Nemci se konsultuju sa strucnjacima i od nji dobivaju ideje. A mi? Mi sa babama od lokalnih politicara-tajkuna ili nekakvih Korbacova koji nas uvek savetuju suprotno. Suvisno je ovom narodu nesto pametno reci kad se o jadu zabavio i zarobio se u veliku paukovu mrezu.

  • JoB

    1. mart 2015 | 09:20

    Nemci imaju strucnjake koje postuju i koji daju pametne ideje. Mi imamo babe vracare i ostale " strucnjake" koji nam ne samo sto daju pogresne ideje nego nam pomutise i ovo malo znanja i ideja sto imamo.

  • retro

    1. mart 2015 | 12:04

    Zamisli molim te "potpuno ludilo"!!! Nov objekat koji nikad nije pusten u rad (citaj tekst) iskoriscen u neke pametne svrhe. A ne kao pametni srbi, na svakom cosku zvrji i truli napusten objekat. E zato su Nemcu tu gde jesu, a mi tu gde jesmo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA