BLIZANAC EKREMA JEVRIĆA: Ceo svet je poludeo za ovim pevačem! (FOTO) (VIDEO)

Internacionalno poznati pevač Omar Sulejman popularan je u arapskom svetu i šire zbog njegovog prepoznatljivog i eklektičnog stila zbog kojeg niko ne može da ostane ravnodušan

  • 11

Sigurno ste čuli nekad kako svako ima svog dvojnika negde u svetu. E, pa mi smo pronašli od našeg zabavljača širokih masa Ekrema Jevrića, svadbarskog pevača koji dolazi iz Sirije - Omara Sulejmana.

Dok gledate njegove spotove, koji imaju milione pregleda, ne možete a da se ne primetite sličnost sa Jevrićem.

Sulejman i Jevrić imaju dosta zajedničkih karakteristika: spotovi su im urađeni u sličnom fazonu, čak su "snimani" na istim lokacijama, glumačke veštine su im na istom nivou, obojica nose crne naočare, pokreti su im svedeni samo na ručne i u bliskom su muzičkom pravcu u kojem dominira sintisajzer. A to su samo neke od njih.

Doduše, Sulejmanovi spotovi su urađeni u boljoj produkciji, tako da ga možemo videti i kod Trijumfalne kapije u Parizu, na Kipu slobode u Njujorku, na krilima aviona, kod egipatskih piramida, na promenadi sa pogledom na Veliku jabuku, u Maču Pikčuu, kod Ajfelovog tornja, kako plovi venecijanskim kanalima...

Foto: Wikimedia / Stuart Sevastos Foto: Wikimedia / Stuart Sevastos

Omar Sujeman je sirijski pevač za svadbe čije je trenutno prebivalište Istanbul, a svoju ratom razorenu zemlju retko kad posećuje. Rastrzan je između evropskih prestonica i klubova u Severnoj Americi. Oni nije novi fenomen na Zapadu. Proslavio se van granica Sirije, 2007. godine, zapadnjaci su poludeli za njim pa je nastupao i u klubovima i koncertnim halama širom sveta.

Sulejman je nastupao i na ceremoniji povodom Nobelove nagrade za mir u Oslu, u njegovom prepoznatljivom stilu: must have arapskim ogrtačem - galabiju, crnim naočarima, sandalama, i kefijom(maramom) sa trakom.

Foto: Wikimedia / Kim Metso Foto: Wikimedia / Kim Metso

Muzičku karijeru je počeo 1994. godine kao sirijski dabke (arapski narodni ples iz Levanta) pevač na svadbama sa svojim bendom. Dabke je ples u kojem su igrači u krugu ili poređani na liniji, i veoma je popularan na venčanjima i drugim svečanostima u Siriji, Libanu, Palestini i Jordanu, i u određenim delovima Turske i Iraka.

Dabke se razvio pod uticajem kurdske muzike i ima energičan ritam. Kod njega mogu da se čuju i tehno ritamovi i zvukovi, koji naravno dolaze iz klavijatura. Sulejman je snimio pet albuma, a vrhunac njegove karijere je bio 2011. godine kada je gostovao na osmom albumu islandske pevačice Bjork. Pesma "Crystalline" je postala odmah hit u svetu.

Foto: Wikimedia / Stuart Sevastos Foto: Wikimedia / Stuart Sevastos

Pesma "Warni warni" je hit ovog pevača, a spot na Jutjubu je pregledalo skoro 3 miliona gledalaca. Warni warni znači dodji kod mene.

Uživajte u Omaru i njegovoj muzici!

Pogledajte video:

(N. Ivanovski)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA