OTKRIVENO NACISTIČKO SKLONIŠTE: Ovde je Hitler planirao da pobegne posle poraza u Drugom svetskom ratu! (VIDEO)

U kamenim građevinama u džungli u Argentini, koje su sada u potpunosti prekrivene rastinjem, pronađene su nemačke kovanice iz kasnih 30-ih godina prošlog veka, komadići porcelana na kojem je pisalo "proizvedeno u Nemačkoj" kao i nacistički simboli po zidovima

  • 6

Tim arheologa iz Argentine otkrio je niz ruševina u džungli, blizu granice s Paragvajem, za koje se veruje da su tajno nacističko uporište.

HITLER JE BIO IMPOTENTAN I NEUROTIČAN: Otkriveni tajni dosijei o vođi nacista

U kamenim građevinama, koje su sada u potpunosti prekrivene bršljenovima i dostupne samo provlačenjem mačetom kroz bujno rastinje, pronađene su nemačke kovanice iz kasnih 30-ih godina prošlog veka, komadići porcelana na kojem je pisalo "Proizvedeno u Nemačkoj" kao i nacistički simboli po zidovima, prenosi "Jutarnji.hr".

- Nemamo nikakvo drugo objašnjenje zašto bi iko sagradio ove građevine, uložio toliko truda i resursa na mestu koje je u to vreme bilo potpuno nepristupačno i daleko od lokalne zajednice, sa materijalima koji nisu tipični za regionalnu arhitekturu - izjavio je vođa tima arheologa Danijel Šavelzon.

Profesor na Univerzitetu u Buenos Ajresu mesecima je istraživao nalazište u Tejo Kuareu na severu Argentine.

Lokalna legenda govori kako je kuća pripadala Martinu Bormanu, bliskom saradniku i "desnoj ruci" Adolfa Hitlera, a koji se navodno ubio u maju 1945. Međutim, Ševelzon upozorava kako za sada nema dokaza koji potvrđuju taj "urbani mit".

Printskrin: Youtube/nighty@tv world Printskrin: Youtube/nighty@tv world

Umesto toga, on veruje da su građevine trebale da posluže kao sklonište za vođe Trećeg Rajha, i da su sagrađene u slučaju da su važni nacisti trebali hitno da pobegnu iz Nemačke.

- Očito je su nacisti usred Drugog svetskog rata imali tajni projekat građenja skloništa u slučaju poraza. Reč je o nepristupačnim mestima, usred pustinja, planina, stena ili džungle, poput ove lokacije. Ovo nalazište ima i dodatnu prednost. Potencijalni stanovnici su mogli da pređu u Paragvaj za manje od 10 minuta - objašnjava Ševalzon, koji ipak dodaje da otkriće još uvek nije potvrđeno, ali da veruje u autentičnost nalazišta.

Printskrin: Youtube/nighty@tv world Printskrin: Youtube/nighty@tv world

Na kraju, skloništa nisu bila ni potrebna jer su nacisti, nakon pada Nemačke, dobrodošli u Argentinu gde su mogli da žive bez skrivanja u javnosti.

Na hiljade nacista, hrvatskih ustaša i italijanskih fašista došlo je u Argentinu uz blagoslov predsednika Huana Perona, koji je vodio Argentinu od 1946. do 1955, a nakon toga i krako i 70-ih godina prošlog veka. Procenjuje se da je oko 5.000 nacista završilo u Argentini.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail / Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • LAZAREVA ELITNA JEDINICA

    23. mart 2015 | 18:32

    Hitler doziveo duboku starost u argentini kasnije i u peruu ameri to znali to je bila najveca tajna a evropa nek se tesi da se Hitler ubio i nek i dalje lazu decu u skoli

  • Khalid Ibn Al-Walid

    23. mart 2015 | 15:26

    Tja on je pobjegao ..to vec nije nikakva tajna

  • Deki4433

    23. mart 2015 | 14:00

    Ili je pobegao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA