PUTINOV ZABRANJENI GRAD: U ovo mesto ni Amerikanci nisu uspeli da uđu! (FOTO)

U ovaj ruski grad niko ne sme da kroči, a mnogi nagađaju šta se nalazi u njemu. Misteriozno naselje je posebno zanimljivo Amerikancima

  • 25

Mežgorje je grad u Rusiji koji godinama predstavlja veliku tajnu i zbog toga je zatvoren za posetioce. Ovde žive ljudi koji su zaposleni na misterioznom vrhu Jamantau na nadmorskoj visini od 1.640 metara na Uralu.

NAJVEĆA TAJNA AMERIKE: U ovu vojnu bazu niko ne sme da kroči, a krije jezive stvari! (FOTO)

Ovaj grad je osnovan 1979. godine, a splet različitih okolnosti u poslednje tri decenije ga je stavio pod senku tajnovitosti.

Satelitski snimci pokazuju da se na ovoj lokaciji ispod zemlje nalazi ogromni nuklearni objekat ili bunker. On je prokopan u vreme mandata ruskog predsednika Borisa Jeljcina. Iznad bunkera su sagrađene kasarne za dva vojna garnizona "Belorek 15" i "Belorek 16".

Foto: Wikipedia/Дима Максимов Foto: Wikipedia/Дима Максимов

Rusi su na pitanja postavljenih od strane SAD odgovarali različito. Među objašnjenjima su se našla i opravdanja da se radi o rudniku, magacinu za hranu, objektima za zaštitu ljudi, ali i obrazloženja da je ovo bunker za rukovodstvo u slučaju nuklearnog rata.

(Telegraf.rs/ Izvor: Wikipedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA