ONI ŽELE DA VAS UBIJU: Brdo oštro kao žilet, jezero koje ključa! (FOTO)

Jedna od lokacija je poznata kao "Ostrvo zmija", a tamo je gotovo nemoguće da ne zgazite neku od smrtonosnih zmija kojih ima oko 43.000

  • 0

Kroz razne vulkane, uragane, cunamije, poplave, smrzavanja i ekstremne toplote smo shvatili da je priroda veliki neprijatelj civilizaciji. Na nju ne možemo da utičemo i da joj se sukobimo jer ukoliko bi to uradili, prošli bi još gore.

U prilog tome idu i ovih pet lokacija koje svojom lepotom mame mnoge ljude, ali ukoliko bi boravili tamo, završili bismo mrtvi.

Reč je o sledećim lokacijama:

5. NACIONALNI PARK SINGI DE BEMARA - Madagaskar

Ovaj nacionalni park je svrstan u deo zaštićene UNESCO svetske baštine, ali njemu zapravo ne treba nikakva zaštita. Zašto? Jer ovaj park doslovno i nije ništa drugo nego visoka šiljata ograda. Singi je prirodna zamka od 400 km kvadratnih, sastavljena od masivnih tankih duguljastih špicastih stena.

Biolozi zovu ovo područje bio-tvrđava. Park je tako neprohodan i neistražen, da svaki put kad ekipa ide u ekspediciju, pronađu otprilike pet novih vrsta živih organizama. U ovoj bio-tvrđavi čak živi i gušter koji ima glavu krokodila. Ovo nikoga ne treba da čudi je je 90 posto svih vrsta koje se nalaze na Madagaskaru su endemi.

Singi, "Tsingy", zapravo znači "gde se ne može hodati bos".

Foto: Foter/Flickr/RaKra42 Foto: Foter/Flickr/RaKra42

4. OSTVRO ZMIJA - Brazil

Pretpostavljamo da već znate o čemu se radi? Zamislite ostrvo gde je gotovo nemoguće hodati a da ne nagazite na smrtonosnu zmiju. Ovo mesto, koje se nalazi blizu obale Brazila mogu posetiti samo naučnici sa specijalnim dozvolama. To je zato što je prepuna otrovnih žutih zmija čije je razmnožavanje davno izmaklo kontroli. Procenjuje se da je na 43.000 kvadratnih metara na jugoistočnoj obali Brazila postoji po jedna zmija na svakom kvadratnom metru. Više o ovom ostrvu pročitajte OVDE.

Foto: Wikipedia/Materialscientist Foto: Wikipedia/Materialscientist

3. JEZERO KOJE KLJUČA - Dominikanska republika

Jezero koje ključa je duboko 60 metara i ključa non-stop. To nisu balončići ili neka terapeutska voda, jer kada biste ušli tamo da se okupate, bili biste skuvani.

Na krajevima jezera, temperatura vode je u proseku 90 stepeni Celzijusa. Centar jezera još niko nije uspeo da izmeri.

Oko jezera su postavljena upozorenja na sve strane – stene su klizave - ne prilazite! Jedan od turista je čak otišao korak dalje, skuvao je jaja za doručak u jezeru. Ono što nije očekivao je da će jaja skroz pocrneti čim ih zaroni u vodu. Niko ne može da objasni ovaj fenomen, ali ovaj turista tvrdi da su ipak bila ukusna.

Foto: Wikipedia/Pembo13 Foto: Wikipedia/Pembo13

2. BOLTON STRID - Jorkšir

Ovaj potočić izgleda kao potpuno bezopasni deo prirode. Ali, ako ikada dođete u priliku – ne prilazite mu. On je samo još jedan prerušeni ubica koji radi za planetu Zemlju. Bolton Strid je zapravo dio reke koja se zove Reka Varfe.

Šta se zapravo dešava sa Rekom Varfe? Iako je duboka samo 6 metara na svojim najdubljim delovima, odjednom se pretvori u mali bezopasni potočić (Bolton Strid) čija dubina još nikada nije izmerena.

Ko god je ikada pao ili ušao svojom voljom u potok – nije izašao živ.

Foto: Wikipedia/Philip Halling Foto: Wikipedia/Philip Halling

1. BERMUDSKI TROUGAO - Atlantski okean

Za ovo mesto nema ko nije čuo. U pitanju je regija u zapadnom delu Atlantskog okeana, poznata kao Đavolji trougao jer je misteriozno progutala veliki broj aviona i brodova.

(Telegraf.rs / Pixelizam)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA