MISTERIJA: Devojčica je umrla, a onda su se na drveću pojavile obešene lutke! (FOTO) (VIDEO)

Okruženo odsečenim glavama i telima bez udova, meksičko Ostrvo lutaka privlači turiste iz celog sveta. Posvećeno je devojčici koja se udavila u obližnjem Ksočimilko kanalu

  • 2

Na jugu Meksiko Sitija, između kanala u okrugu Soćimoko, nalazi se malo ostrvo koje nije nikada pretendovalo da postane turistička atrakcija, ali se upravo to desilo nakon smrti njegovog čuvara Hulijana Santane Barere. On je pedeset godina donosio na ostrvo lutke, za dušu utopljene devojčice kojoj nije uspeo da spase život.

UKLETO OSTRVO NA SAMO 6 SATI OD BEOGRADA: Poseta je zabranjena zbog ovih jezivih događaja!

Danas, poznato kao Ostrvo lutaka, ono ima svoje stanovnike. Iako su u pitanju lutke odsečenih udova, odrubljenih glava, praznih očnih duplji, neki posetioci tvrde da ih one gledaju, da se pomeraju, čak i da šapuću.

Bilo da se radi o preuveličanoj reakciji zbog opčinjenosti prizorom ili samo o ljudskom strahu koji pravi svoje priče, ovo ostrvo zaista jeste zastrašujuće.

Barera je na ostrvu pronašao devojčicu, utopljenu pod misterioznim okolnostima. Nije uspeo da joj spase život. Nekoliko dana kasnije u blizini je plutala lutka, koju je potom obesio o drvo, za dušu pokojne devojčice. Opsednut, počeo je do donosi još igračaka kako bi umirio njenu dušu.

Foto: isladelasmunecas.com Foto: isladelasmunecas.com

Uskoro je ostrvo bilo preplavljeno obešenim lutkama. U ovakvom stanju pronađeno je 90-ih, kada je lokalno veće došlo da pročisti kanal.

Foto: isladelasmunecas.com Foto: isladelasmunecas.com

Od tada je počelo čak i da se dovodi u pitanje postojanje devojčice i neki tvrde da je Barera zbog usamljenosti izmislio priču. S druge strane, lokalni meštani veruju da je mesto začarano i da je njena duša zaposela lutke. Izmišljena ili ne, ona je očigledno proganjala čuvara, verovatno i zbog činjenice da je nije spasao.

Foto: isladelasmunecas.com Foto: isladelasmunecas.com

Nakon 50 godina prikupljanja lutaka, Barera je pronađen mrtav, utopljen na istom mestu kao i devojčica. Nakon njegove smrti 2001. godine, ostrvo je postalo atrakcija za turiste, koji su i sami počeli da donose lutke.

Foto: isladelasmunecas.com Foto: isladelasmunecas.com

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA