OVO ĆE BITI NAJVEĆI AERODROM NA SVETU: Pogledajte kako spektakularno izgleda! (FOTO)

Projekat, vredan 13,8 milijardi dolara, trebalo bi da bude završen 2018. godine. Terminal 1 imaće oblik morske zvezde kako bi se smanjla razdaljina koju putnici moraju da prepešače , a zauzeće površinu od oko 700.000 kvadratnih metara

  • 2

Broj kineskih državljana željnih putovanja po svetu drastično je porastao poslednjih godina zbog čega će Međunarodni aerodrom Peking započeti izgradnju najvećeg putničkog terminala na svetu.

Projekat, vredan 13,8 milijardi dolara, trebalo bi da bude završen 2018. godine, biće deo novog aerodroma u distriktu Daksing i godišnje će kroz njega proći više od 45 miliona putnika.

Prema planu Zahe Hadid, Terminal 1 imaće oblik morske zvezde kako bi se smanjla razdaljina koju putnici moraju da prepešače i kako bi povećali povezanost, a zauzeće površinu od oko 700.000 kvadratnih metara.

Foto: Render by Methanoia/Zaha Hadid arhitects Foto: Render by Methanoia/Zaha Hadid arhitects

Arhitekte biroa ADPI, koje su 2011. dizajnirali novu zgradu aerodroma, sada su se udružile sa kolegama iz renomirane kompanije "Zaha Hadid Architects" kako bi zajedno projektovali najveći putnički terminal na svetu.

Prema planu, aerodrom u Daksingu će u prvoj fazi imati četiri piste. Terminal će biti fleksibilan i moći će da se prilagodi različitim konfiguracijama. Takođe, biće povezan sa lokalnom i nacionalnom železnicom, kao i sa ultra brzim vozom "Gao Tie".

Foto: Render by Methanoia/Zaha Hadid arhitects Foto: Render by Methanoia/Zaha Hadid arhitects

Peking već ima dva aerodroma koji su dostigli maksimum u pogledu broja opsluživanja aviona i putnika. Novi aerodrom biće smešten u južnom predgrađu kineske prestonice, nasuprot postojećem koji je 2008. izgradila kompanija "Foster + Partners".

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA