NAJNEVEROVATNIJA ZGRADA NA SVETU: Okreće se, pa stanari nikad nemaju isti pogled (FOTO) (VIDEO)

Iako je ideja i dizajn za ovu zgradu impozantna, "običnim ljudima" ona neće biti dostupna jer će biti namenjena isključivo bogatašima

  • 5

Tajvanski dizajner Šin Kuo napravio je futuristički koncept koji će rešiti pitanje stambene "nejednakosti".

ZGRADE BUDUĆNOSTI: Vaši potomci će živeti u ovim spektakularnim zdanjima (FOTO)

Industrijski dizajner je došao na ideju o rotirajućoj stambenoj zgradi za svoj projekat koji je predstavio Akademiji umetnosti u San Francisku, koji je nazvao "Okrenimo se ka budućnosti".

Razultat toga je zgrada u kojoj se svaka jedinica kreće kao rolerkoster, ima 27 spratova i stalno menja pogled na grad jer se okreće za 360 stepeni.

Zgrada se kreće u unapred predviđenom periodu i kada jednom neka jedinica dođe do prvog sprata, sa sistemom krana, "povuče" opet jedinicu na vrh.

Foto: Profimedia/Caters News Foto: Profimedia/Caters News

Da bi se osigurala bezbednost, pre svakog poteza, zaključavaće se vrata stanova, a gasne, električne i vodovodne cevi će se odvojiti pre nego što se automatski privežu na sledeći priključak.

Kuo je rekao da je ovu zgradu osmislio kao rešenje za bogataše, koji će sada uvek imati najbolji pogled u visokim neboderima.

- Prema mojim saznanjima, urbanizacija je postala veliki hit u svetu. Zbog toga će zgrade biti sve više i više, a ljudima koji imaju stanove na nižim spratovima, pogled će biti blokiran. U budućnosti, visoki spratovi biće u vlasništvu ljudi sa velikim primanjima, a oni sa manjim prihodima imaće srednje i niže spratove sa ograničenim pogledom na životni prostor - napisao je Kuo.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA