• 0

NEMA SAMO SRBIJA LIBERLEND: Ova malena republika deli pasoše, 40.000 ljudi traži državljanstvo! (VIDEO)

Na granici između Čilea i Argentine pronađena je "rupa u zakonu" koja je omogućila da se baš tu nastani ova mala republika koja se nalazi na listi deset mikronacija

  • 0

Republika Glečer se nalazi u Čileu i predstavlja mikronaciju koja je stvorena u cilju promovisanja i reklamiranja Grinspejsa, udruženja koje se bori protiv uništavanja zelenih površina, odnosno kompanija koje grade zgrade na glečerima. Inače, Čile poseduje 82 odsto glečera Južne Amerike, ali ne postoji zakon koji može da ih zaštiti protiv uništavanja.

Evo koji će se nam se HOROR dogoditi kada se istope svi glečeri (VIDEO)

U skladu sa njenom borbom za očuvanje glečera, nastalo je i ime republike. Naime, aktivisti se trude da svojim akcijama očuvaju celovitost ledenih površina, a nakon što to prošire i na državu Čile, republika Glečer će prestati da postoji.

Ono što je interesantno za ovu mikronaciju jeste što postoji samo godinu dana, ali joj je omogućeno da izdaje pasoše svojim državljanima. Čak 40.000 građana se do sada prijavilo da postanju njeni "građani" i da na taj način podrže celu akciju.

Takođe, republika Glečer ne miruje, pa je otvorila čak 40 predstavništva širom sveta, odnosno u onim državama koje su podržale Grinspejs.

Foto: Wikimedia/Xarucoponce

Foto: Wikimedia/Xarucoponce

Na granici između Čilea i Argentine pronađena je "rupa u zakonu" koja je omogućila da se baš tu nastani ova mala republika koja se nalazi na listi deset mikronacija.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

 

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima