DECA MESECA: Oni žive samo noću, preko dana su zatvoreni ili u hladu DA NE BI UMRLI (FOTO) (VIDEO)

Za Albino muškarce i žene je život u plemenima izuzetno opasan jer postoji mogućnost da budu ubijeni, a delovi njihovog tela se prodaju i po ceni od 75.000 dolara. Međutim, to nije jedini problem sa kojim se oni susreću

  • 0

Albino deca iz regije Guna Jala na Karibima poznatija su kao "Deca Meseca". Zbog specifične osetljivosti očiju i kože, mladi albinosi moraju ići prevozom od kuće do škole, kako bi izbegli sunčevu svetlost, dok kroz prozor posmatraju svoje vršnjake koji se igraju na ulici.

ODVELI SU ME OD MAME I TATE ZBOG EKSPERIMENTA: Dva gospodina su se pojavila na vratima, onda je počeo HOROR (FOTO) (VIDEO)

Za albino muškarce i žene je život u plemenima izuzetno opasan jer postoji mogućnost da budu ubijeni, a cena delova njihovog tela košta i do 75.000 dolara. Međutim, to nije jedini problem sa kojim se oni susreću, jedan od najvećih neprijatelja im je - sunce!

Naime, oni ne smeju da napuštaju svoje domove jer im sunčevi zraci nanose jaku veliku štetu, pa su primorani da noću obavljaju sve poslove i da se igraju.

Ovo najviše pogađa decu čiji su drugari u mogućnosti da tokom dana idu u školu, igraju fudbal i šetaju po Panami, dok je njima to zabranjeno zbog osetljive kože. Odatle i nadimak - DECA MESECA.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Trenutno, prema popisu stanovništva, na svakih 150 novorođenih Guna beba, rodi se jedna Albino. Za razliku od Paname, u zemlji kao što je Tanzanija, "deca meseca" mogu biti proganjana i ubijana jer su simbol loše sreće ili vradžbina. Smatra se da oni poseduju specijalne veštine koje koriste prilikom izvođenja rituala i vrački.

- Kako naši preci kažu, ovo je blagoslov - rekal je Jira Bojd, majka šestogodišnje albino devojčice.

Međutim, ono što je jedino istina je da sunce iz ovih tropskih krajeva može naneti velike probleme albinosima sa očima i jako lako mogu da obole od raka kože.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA