DUH KOJI MRZI I UBIJA RUSE: U ovom podrumu su MISTERIOZNO umrli ruski vojnici u Drugom svetskom ratu!

Iako je Drakula proslavio taj deo Rumunije, za Transilvaniju se vezuje i veliki broj drugih mračnih legendi. Jedna od njih govori o duhu koji mrzi Ruse i koji je "odgovoran" za smrt sovjetskih vojnika

  • 16
Foto: ocnamuresonline.ro/Barbulescu Raluca Foto: ocnamuresonline.ro/Barbulescu Raluca

Najveća turistička atrakcija u Rumuniji svakako je zamak Bran u Transilvaniji poznat i kao Drakulin zamak iako nema mnogo dodirnih tačaka sa Vladom Cepešom (1431 – 1476) poznatijim kao Grof Drakula.

DRAKULA JE BIO SRBIN: Vampir je jedina srpska reč koja isto zvuči na svim svetskim jezicima! (FOTO)

Ipak, iako je Drakula proslavio taj deo Rumunije, za Transilvaniju se vezuje i veliki broj drugih mračnih legendi. Jedna od njih govori o duhu koji mrzi Ruse. Da, dobro ste pročitali.

Ova legenda je novijeg datuma u odnosu na misterije vezane za grofa Drakulu. Priča nas vraća u period Drugog svetskog rata kada su se sovjetski vojnici nalazili u tom delu Rumunije.

Naime, u gradu Oćna Mureš, nalazi se vila Teleki. Vojnici Crvene armije ušli su u vilu kako bi iz nje uzeli vino koje se nalazilo  u podrumu. Vojnici su se posle nekog vremena toliko opili da su počeli da pucaju u buriće.

Onda je usledila tragedija - vino iz buradi se izlilo i vojnici su se udavili u njemu.

Foto: ocnamuresonline.ro/Barbulescu Raluca Foto: ocnamuresonline.ro/Barbulescu Raluca

Ipak, meštani veruju da je za smrt vojnika odgovoran duh iz podruma. Kao dokaz da se duh i dalje nalazi u toj vili, postoji i mutna fotografija koja je nastala 2011. godine, kada je navodno snimljen "duh iz podruma".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Scipion

    22. jun 2015 | 00:20

    Јасно се види да је дух у питању.Додуше не виде се баш јасно регистарске таблице...

  • Алексей Паламудов™

    21. jun 2015 | 22:58

    Poučan tekst! Svaka čast, dajte više ovako edukativnih tema, da se narod prosvećuje.

  • Metohija

    22. jun 2015 | 00:05

    Koja anti-ruska histerija od strane porazenih fasistickih snaga u SSSR-u za vreme ll sv.rata.Tada vam ni tenkovi ni avioni nisu pomogli da vas spasu od poraza,a sada vam nece pomoci ni duhovi koje tako jadni i izbezumljeni prizivate upomoc.Sumrak NATO psihe,paranoja u kombinaciji sa sizofrenijom,sigurna kombinacija za neki novi svetski rat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA