ZAŠTO SE MRZE SRBI I HRVATI: Evo kako to objašnjavaju Amerikanci! (VIDEO)

- Danas se spore čak i oko zajedničke granice, reke Dunava. Ukratko, Hrvati i Srbi se mrze zbog stotina godina konflikta, ratova i različite religijske ideologije. Čini se, nažalost, da se taj konflikt nastavlja - zaključili su na videu

  • 48

Grupa iz Amerike, koja stoji iza kanala "TestTube", objavila je na Jutjubu "informativno-edukativni" video u kom objašnjavaju odnos Hrvatske i Srbije.

AMERIČKI OBAVEŠTAJAC TVRDI: Ratovi na Balkanu pokrenuli su nešto zastrašujuće

- Od religijskih konflikata do sporova oko granica, Hrvatska i Srbija se decenijama sukobljavaju. Otkrivamo šta se krije iza tog animoziteta i zašto se ove zemlje mrze - stoji u opisu videa.

U svom izlaganju navode da se neće previše fokusirati na geografske aspekte priče, već kreću od činjenice da su Hrvati i Srbi "narodi istočne Evrope koji vekovima žive jedni pored drugih", ali jedni su većinom pravoslavci, dok su drugi katolici.

Spominju i nastanak Jugoslavije, kralja Aleksandra, Nemce, naciste, marionetsku državu, najnoviji rat, proglašenje hrvatske nezavisnosti, optužbe za genocid...

A iz nekog razloga su, u nastojanju da slikom poprate objašnjenje, u video stavili fotografije Beograda i Splita, pa se iz konteksta može zaključiti da ta dva grada predstavljaju glavne gradove Srbije i Hrvatske.

- Danas se spore čak i oko zajedničke granice, reke Dunava. Ukratko, Hrvati i Srbi se mrze zbog stotina godina konflikta, ratova i različite religijske ideologije. Čini se, nažalost, da se taj konflikt nastavlja - zaključuje ona.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Goran

    19. jun 2015 | 15:52

    Pa kada se vi gamad americka ne bi mesali. Mozda bi jednom doslo do normalnih odnosa.

  • vojo

    19. jun 2015 | 18:21

    Srbi ne vole Hrvate, zato što su za vreme Drugog svetskog rata u Jasenovcu,Jadovnu i drugim stratištima zverski ubili više od 700.000 Srba, a posle rata su preživele Srbe koji nisu hteli da postanu Hrvati vojnom akcijom proterali u Srbiju. Hrvati ne vole Srbe zato što su Srbi pravoslavci!

  • Драгиша

    19. jun 2015 | 19:16

    Србин сам,православац и не мрзим Хрвате.Хрвати су народ,а народ је скуп појединаца.Могу само да осуђујем појединце.Зашто бих мрзео некога ко више воли "Славонски бећарац",него,као ја "Ој Мораво,моје село равно". Свакако да се гнушам ужасних зверстава које су Хрвати нанели Србима кроз историју,али то су појединци,с именом и презименом.Народ није крив.У питању је башибозлук,друштвени талог,шљам...Политичари,пре свега,а сви знамо да су они најобичније марионете вођене руком "Великог брата". Основа свега је пљачка и отимачина.Да богати буду још богатији,а сиротиња,још сиромашнија.Сиротиња увек најебе.Било и биће!Просто, за све здравомислеће, добронамерне и обавештене,пре свега.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA