On ima najbolji posao na svetu! Za platu od 1.000 evra mora samo da gleda u OVO! (FOTO)

- Mrzim sušu, a volim kišu, mrzim krtice, a volim gliste. Prve igračke bila mi je motorna kosilica. Smatram da bi gledanje trave kako raste trebalo da postane olimpijska disciplina - napisao je Hrvat koji će dve sedmice gledati kako raste trava i za taj posao dobiti lepu novčanu sumu

  • 2

Najbolji posao u Hrvatskoj, posao travočuvara, dobio je Zoran Stanko iz Ivanca. Zaljubljenik u prirodu i alpinista će od 29. juna do 12. juna čuvati robotizovanu kosilicu koja sama kosi travu za platu od 7.500 kuna (oko 1.000 evra).

OVO JE NAJBOLJI POSAO NA SVETU: Plaćaju mu 8.000 evra da gleda kako raste trava!

Zoran je počeo da radi na zelenoj površini na zagrebačkom Jarunu i već je ostvario prvi kontakt s robotskom kosilicom. Hajdi, kako ju je nazvao, ne prigovara.

- Evo, kosilica radi, ja je nadgledam, a već za dan-dva videćemo prve rezultate rada. Hajdi se ne buni, bele je boje i jedino s vremena na vreme treba napuniti baterije. Moj je posao da pazim na Hajdi - rekao je Zoran Stanko.

Za taj posao prijavio se nakon što mu je prijateljica poslala oglas budući da mu je istekao ugovor u jednoj firmi.

- Volim da budem u prirodi i mislio sam da nemam šta da izgubim ako se prijavim. U molbi sam pokušao da budem što originalniji i ubrzo su me zvali da mi kažu da sam prošao u drugi krug - dodao je Zoran koji se od konkurencije izdvojio svojom originalnošću u molbi poslao.

Foto: Promo/Husqvarna Foto: Promo/Husqvarna

- Odmalena sam naučen da se prema dvorištima, travnjacima i voćnjacima treba odnositi s velikom pažnjom i brigom. Mrzim sušu, a volim kišu, mrzim krtice, a volim gliste. Prve igračke bila mi je motorna kosilica. Smatram da bi gledanje trave kako raste trebalo da postane olimpijska disciplina - napisao je travočuvar, koji je bio najbolji od 13 kandidata koji su prošli u drugi krug, među kojima je bio i jedan pas.

- Nažalost, pas i njegova vlasnica nisu došli na razgovor za posao, ali ono što je važno jeste da smo na kraju imali izvrsne finaliste. Ipak, Zoran je pokazao puno znanja o robotskoj kosilici, bio je izuzetno simpatičan i na kraju smo odlučili da je on naš travočuvar - rekli su iz kompanije koja ga je zaposlila.

Dakle, njegov posao je, slobodno govoreći,  da gleda u travu koja raste.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ćorloilo Ćorlo Pk

    11. jul 2015 | 15:55

    Kažu da pored ovog, koga su postavili da GLEDA kako raste trava, traže još jednog koji će da SLUŠA kako raste trava! ;-)

  • Boskic

    13. jul 2015 | 11:49

    Zato sto neko dobije dobre pare a ne ulozi svojim radom korisno nista.neki ljudi moraju da nadoknade taj manjak radeci i pruzati drustvu duplo vise za manje pare.jbg jing i jang.i ja bi gledao kako raste trava :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA