SVI ZNAMO ŠTA JE TITANIK, ali ove neverovatne detalje o brodu NISMO MOGLI NI DA SANJAMO

Svi znamo tragičnu priču o Titaniku, ali evo činjenica koje verovatno niste znali o najpoznatijem brodu

  • 2

Titanik je najpoznatiji turistički brod, a Kameronovo filmsko ostvarenje ga je učinilo i najtragičnijim, ali evo nekoliko činjenica koje sigurno niste znali.

OVAKO JE IZGLEDALA U TITANIKU: Iznenadićete se u šta se danas pretvorila Kejt Vinslet! (VIDEO)

Titanik je mogao da poveze 3.547 ljudi ne uključujući i posadu. Na brod se ukrcalo samo 2.224 osobe na njegovom prvom i nažalost poslednjem putovanju,

Ovo je bio prvi brod na kome su prevoženi telefoni i elektronske lampe. Pokretala su ga dva parna motora koji su trošili čak 800 tona uglja dnevno!

Bio je dovoljno dugačak da bi u njega mogla da se smeste tri fudbalska terena! Išao je brzinom od 23 nautičke milje na čas odnosno 43 kilometra na čas.

53 hiljade litara pijaće vode bilo je potrebno za putnike. Jedan od četiri dimnjaka na Titaniku bio je lažan, postavljen samo radi elegantnijeg izgleda.

Karta za prvu klasu koštala je 112 hiljada dolara!

Putnici su hranjeni sa 86 hiljada tona mesa, 40 hiljada jaja, 40 tona krompira.

Nakon udarca u ledeni greben bilo je potrebno samo tri sata da bi ogromni brod potpuno potonuo!

( Telegraf.rs )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • sasa

    9. avgust 2015 | 20:39

    Na brodu su se nslazila 4 kljucna Americka kongresmena, koji su se protivili prelasku federalnih rezervi u privatne ruke. Ovo je najbitnija informacija!

  • Vladimir

    9. avgust 2015 | 15:35

    Dokazano je da je Titanik ipak bio najsigurniji brod na svetu zasto: pa ni jedan danasnji kruzer koji je potonuo nije toliko izdrzao na povrsini ,vec su skoro svi potonulu za njvise pola sata . Titanik je zadrzao potpunu stabilnost ,ne nagnuvsi se i da je bilo dovoljno camaca svi bi preziveli ,ali za to nije kriv brod vec zakon koji je u to vreme propisivao koliko je potrebno camaca za spasavanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA