MISTERIOZNO BIĆE: Naučnici se SVAĐAJU jer niko ne zna koje je ovo stvorenje (VIDEO)

Naučnici još uvek raspravljaju o kom stvorenju se zapravo radi...

  • 5

Misteriozni albino kit je nedavno snimljen uz obalu Australije, što je privuklo pažnju mnogim naučnicima. Diskutuje se o tome da li se radi o čuvenom Migalu belom kitu ili o njegovom potomku.

Snimao je mirno more, a onda su se odjednom pojavili OVI DŽINOVI! (VIDEO)

Poznati naučnik Greg Kaufman je potpuno siguran da je beli kit koji je snimljen kod Kvinslenda 10. avgusta, definitivno jedini albino grbavi kit na svetu - Migalu. On kitove proučava decenijama i siguran je u to što tvrdi otkad je video prve snimke.

- Podudarnost s Migaluom je ogromna i po leđnom peraju - tvrdi.

Mistični i legendarni kit Migalu prvi je put je primećen 1991. godine i Kaufman ga od tada prati. Tada je bio deo tima koji je otišao do aboridžinskih starešina kako bi im pomogli da daju ime ovom posebnom kitu. Aboridžini su se odlučili za ime Migalu što na njihovom jeziku znači "beli momak".

- U aboridžinskoj kulturi bele životinje su poslate na ovaj svet da nas podsete na jedinstvenost i svetost života. Veruju da takva bića moraju biti cenjena - pojasnio je Kaufman za australijske medije.

Inače, grbavi kitovi se identifikuju se po donjoj površini repa koja je poput ljudskog otiska prsta - kod svakog primerka različita.

Međutim, stručnjak Oskar Pitersen, osnivač Istraživačkog centra za bele kitove, koji takođe prati Migalua od ranih dana, kaže kako se ovde ne radi o Migaluu jer ovaj kit izgleda premalo i previše belo da bi odgovarao opisu.

- Ovo je verovatno Migalu junior - kaže Pitersen.

Trevor Long iz SeaWorlda kazao je da je ovo životinja koja je prvi put viđena 2001. godine i odmah je prozvana "sinom Migalua".

- Ova životinja je premala da bi bila Migalu - tvrdi Long.

Migalu je jedinstven - on je jedini albino grbavi kit na svetu. Takozvani Migalu junior, pojašnjava Kaufman, nikada nije potvrđen kao potomak Migalua. Osim toga, na repu ima tamnu tačku koja i dalje tamni pa on zapravo i nije albino kit.

(Telegraf.rs/ Izvor: dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • M.M

    19. avgust 2015 | 00:20

    Pa ovo je pobeglo iz morave prosle nedelje ja sam ga video dok sam pecao. Pokida mi strunu mamu mu i ode eno videli ste na snimku jos vuce moju strunu

  • ma znam

    18. avgust 2015 | 23:02

    Kit koji se pario sa belom ajkulom, sta tu nije jasno ;)

  • kliklu

    18. avgust 2015 | 22:26

    Riba ipo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA