OVAJ KONDUKTER JE CAR: Kada pročitate šta sve radi, shvatićete zašto je popularniji od Putina! (FOTO) (VIDEO)

Za dve i po godine, koliko radi kao kondukter u trolejbusu br. 8, postao je poznat u celoj Rusiji zahvaljujući svom zanimljivom izgledu, uvek nosi besprekorno čistu belu košulju i kravatu i velike "husarske" brkove

  • 9

Posle niza godina jedan Rus primakao se po popularnosti predsedniku Vladimiru Putinu. Radi se o kondukteru iz Sankt Peterburga, Viktoru Lukjanovu kog putnici bukvalno obožavaju.

7 ČUDA KOJA POSTOJE SAMO U RUSIJI: Ono pod brojem 2 će vas oduševiti! (FOTO)

Lukjanov plaća karte penzionerima, invalidima i trudnicama, ukrašava trolejbus povodom svakog praznika, a putnike bez karte poslužuje bombonima "da ne dobiju živčani slom kada ih zatekne bez karte".

Za dve i po godine, koliko radi kao kondukter u trolejbusu br. 8, postao je poznat u celoj Rusiji zahvaljujući svom zanimljivom izgledu, uvek nosi besprekorno čistu belu košulju i kravatu i velike "husarske" brkove.

On je od svog novca plaćao karte "zaslužnim građanima", tako on naziva penzionere, invalide i trudnice.

Printskrin: Youtube/Денис Елистратов Printskrin: Youtube/Денис Елистратов

Pred Novu godinu maskirao se u Deda Mraza, a za vreme zimske olimpijade ukrasio je svoj trolejbus balonima i obaveštavao putnike o rezultatima koje su postigli ruski sportisti.

- Delim bombone onima koji se švercuju da se ne uspaniče previše kada ih zateknem bez karte. Poslužim i bake koje ne otkucaju kartu, jer bi one mogle briznuti u plač - priča Lukjanov.

Kako navodi lokalni list "Bumaga", Lukjanov je u mladosti završio vojnu akademiju, zatim je 28 godina služio na ruskom Dalekom istoku i otišao u penziju u činu majora.

Međutim, Viktorovo ponašanje ne sviđa se svim kolegama. "Olimpijski trolejbus" je samo četiri puta prošao svojom linijom, posle čega se umešalo rukovodstvo gradskog prevoza i naredilo da se uklone svi ukrasi.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Radni odnos je ovih dana trebalo da mu istekne i Viktor već razmišlja o novom radnom mestu. Želeo je da se oproba kao glumac ili čuvar "Ermitaža".

Međutim, na stranicama lokalnih portala pojavila se peticija u kojoj građani traže da Lukjanov ostane na svome radnom mestu.

"Najboljeg sanktpeterburškog konduktera" podržao je i zastupnik Dume iz stranke Jedinstvena Rusija Aleksandar Siđakin.

Nadležni za trolejbuski promet u Sankt Peterburgu obećali su da će najomiljeniji gradski kondukter ostati na svom radnom mestu, i da će sa Viktorom Lukjanovim porazgovarati o novim uslovima rada, pošto on ima svoje viđenje razvoja sistema posluživanja putnika.

Printskrin: Youtube/Денис Елистратов Printskrin: Youtube/Денис Елистратов

Lukjanov se prvi put okušao kao kondukter 2009. godine, kada je počeo da radi u tramvajskom depou.

Za devet meseci je postao najbolji kondukter u Sankt Peterburgu, a nakon dve godine prešao je u trolejbus.

Radeći kao kondukter Lukjanov je postavio sebi zadatak da što češće govori: "Hvala", "Izvolite" i "Molim Vas". Naučio je da kaže "hvala" na 79 jezika.

Pogledajte video:

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Srna)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Yamaha

    2. septembar 2015 | 00:04

    E, takav se nece roditu kod nas. Nasi kontrolori nemaju vaspitanja i duse za ovakvo nesto. Ako ima izuzetaka svaka cast. Daj,Boze...

  • Andrea

    2. septembar 2015 | 00:13

    Bas je car Svaka cas.

  • Jovan

    2. septembar 2015 | 06:47

    Ljudina car.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA