U OVE GRADOVE NIKAKO NE IDITE: U njima se nećete provesti lepo! Evo i zbog čega

U izboru između 266 gradova širom sveta, najbrojniji među negostoljubivim gradovima su u SAD, od kojih je čak šest među prvih deset

  • 17

Najnegostuljibivji gradovi na svetu prema oceni peko 200.000 čitalaca američkog magazina "Trevel end Ližer" su ruska prestonica, Moskva, a za njom sledi američki Atlantik Siti.

OVO SU SVETSKI GRADOVI GDE JE PIVO NAJJEFTINIJE: Ne možete ni da naslutite na kom mestu je Beograd!

Na trećem mestu ove liste objavljene u časopisu Ekonomist je još jedan ruski grad, drugi po veličini u zemlji, Sankt Peterburg. Zanimljivo je da su se na listi 30 najnegostuljibivijih gradova sveta našla dva grada sa ovim imenom, jedan u Rusiji, a drugi u SAD u Filadalfiji koji je zauzeo 30-tu poziciju.

U izboru između 266 gradova širom sveta, najbrojniji među negostoljubivim gradovima su u SAD, od kojih je čak šest među prvih deset, a ukupno 13 na ovoj listi.

Čitaoci su odlučili da je četvrti najnegostoljubiviji grad na svetu francuski lučki grad Marsej. Od petog do desetog mesta su američki gradovi Los Anđeles, Njujork, Filadelfija, Balmitor i Las Vegas.

Stara luka u Marseju. Foto: Wikimedia Commons/Ingo Mehling Stara luka u Marseju. Foto: Wikimedia Commons/Ingo Mehling

Deseto mesto je zauzeo francuski grad na Azurnoj obali Kan. Na 11. mestu je kineska prestonica Peking, a slede ponovo dva američka grada Majami i Vašington.

Na ovoj listi našao se jedini nemački grad Frakfurt zauzevši 14. poziciju a potom ponovo slede američki gradovi Boston i Providens. Na listi se nalaze dva italijanska grada Napulj na 17. mestu i Milan na 24. mestu.

Osim Kana i Marseja na ovoj list nalaze se još dva francuska grada Nica na 22. mestu i Lion na 26. mestu. Osim Pekinga, na listi je još jedan kineski grad Šangaj, na 27. mestu.

Panorama Pekinga, glavnog grada Kine. Foto: Profimedia/Corbis Panorama Pekinga, glavnog grada Kine. Foto: Profimedia/Corbis

Još jedan evropski grad proglašen je negostoljubivim, Monte Karlo koji se nalazi na 28. mestu. Maroko je na ovoj listi zastupljen sa jednim gradom Marekašem, kao i Argentina sa Buenos Ajresom.

Prvoplasirana Moskva se našla na prvoj poziciji zbog saobraćajne gužve, loše hrane i hladnog odnosa domaćina prema gostima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Majkl

    7. septembar 2015 | 09:11

    Наравно, овако нешто могу да напишу само Американци. Мада чињеница је да они баш и нису добродошли свугде, чак ни као туристи. Што се европских градова тиче, био сам буквално у свим који су на списку и тврдим да нигде везе нема шта је написано. Опет наравно са оградом, јер ја нисам амер. Свугде сам се лепо провео и дружио са локалним грађанима без икаквих проблема и из свих тих градова носим врло лепе успомене.

  • Zoki

    7. septembar 2015 | 05:23

    Vise bih volio kad bih imao kintu da se licno uverim

  • MarkoPA

    7. septembar 2015 | 07:01

    Ako amerikanci kazu onda je sigurno tako. U u Moskvi i u carskom gradu, najlepsem na svetu sam bio, i na jednom i na drugom mestu mi je fenomenalno bilo! Gostoljubivi ljudi, kad cuju da sam i Srbije odam mi slalju pice za sto. E sad, to sto se amerikancima ne svidja, i sto ih ne docekaji kao i mene, neka se sami zapitaju zasto!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA