EKSHUMIRAN GROB CARA NIKOLAJA II: Da li ćemo konačno saznati istinu o Romanovima?

Istraga je počela 1993. a Odbor je zatvorio u januaru 2009. zbog nedostatka značajnog napretka. Tu odluku je ruski sud proglasio nelegalnom 2010. godine

  • 13

Ruski istražitelji ekshumirali su danas posmrtne ostatke poslednjeg ruskog cara Nikolaja II Romanova i njegove supruge Aleksandre, koji su sahranjeni u Petrogradu, bivšoj carskoj prestonici.

TRAGIČNA SUDBINA RUSKIH PRINCEZA: Ove žene su platile cenu svog porekla!

Ostaci su ekshumirani u okviru ponovnog otvaranja istrage o masakru carske porodice 1918. godine.

- Rešili smo da počnemo sve iz početka i sprovedemo ponovo potrebnu ekspertizu. Zato smo danas u okviru istrage uzeli delove ostataka Nikolaja Drugog i carice - rekao je jedan od glavnih ljudi u Istražnom odboru Vladimir Solovjev. Nisu precizirali o kakvim ispitivanjima se tačno radi.

Ekshumacija je deo ponovnog otvaranja istrage o okolnostima smrti i sahranjivanja carske porodice, rekao je portparol Odbora Vladimir Markin.

Foto: Wikimedia/public domain Foto: Wikimedia/public domain

Istraga je počela 1993. a Odbor je zatvorio u januaru 2009. zbog nedostatka značajnog napretka. Tu odluku je ruski sud proglasio nelegalnom 2010. godine.

Ruska pravoslavna crkva, koja je dugo izražavala sumnju u autentičnost kostiju za koje se smatra da pripadaju porodici Romanov, u julu je zatražila obnovu istrage.

Rusko tužilaštvo je 2008. objavilo rezultate DNK analize koja potvrđuje da su kosti pronađene godinu dana ranije u oblasti Jekaterinburga zaista kosti carevića i njegove sestre.

Delovi tela, na kojima su bili tragovi nasilne smrti, pronađeni su 2007. blizu mesta gde su članove carske porodice ubili boljševički čuvari u noći između 16. i 17. jula 1918. godine.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Nikolas

    24. septembar 2015 | 00:21

    UVEK SE JEVREJIMA PREBACIVALO ZA UMESANOST U OKTOBARSKU REVOLUCIJU STO NIJE TACNO.LENJIN JE IZ NEMACKE UZ POMOC NEMACA I SA NEMACKIM MARKAMA VOZOM DOSAO U PETROGRAD I POKRENUO REVOLUCIJU SA CILJEM DA SE NEMACKA OSLOBODI ISTOCNOG FRONTA SA RUSIJOM U 1SVETSKOM RATU.LENJIN JE LICNO NAREDIO STRLJANJE NIKOLAJA ROMANOVA SA CITAVOM PORODICOM!!!

  • Република Српска

    24. septembar 2015 | 19:01

    Нека је вечна слава великомученику и страдалнику за веру цару Николају и његовој породици

  • Milance

    24. septembar 2015 | 00:25

    Ove romanove su ubili komunisti po nalogu lenjina licno a ubio ih je covek po imenu Jakupov

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA