NAPRAVLJENA CUNAMI MAŠINA: Stvara talase od 5 metara i uliva strah u kosti (VIDEO)

Holandskim inženjerima je trebalo tri godine da naprave Delta Flume, a ovako veliki veštački talasi se ne stvaraju nigde drugde u svetu

  • 1

Holandski naučnici napravili su najveću mašinu na svetu koja veštački stvara talase. Pod nazivom Delta Flume, ova mašina može da stvori talase visoke pet metara koji se prostiru po dužini od 300 metara u kanalu dubokom 9,5 m. Cilj ove mašine je da se poboljša bezbednost u slučaju poplava u Holandiji, s obzirom na to da više od pola populacije živi na području koje je ispod nivoa mora.

PRETI NAM JEZIVI CUNAMI OD KOG NEMA SPASA! Evo kada će OGROMAN TALAS potopiti SVE!

- Ovde možemo da testiramo šta bi se desilo ukoliko bi ogromni talasi pogodili naše nasipe - izjavila je ministarka infrastrukture Holandije Melani Šulc van Hegen.

Holandskim inženjerima je trebalo tri godine da naprave Delta Flume, a ovako veliki veštački talasi se ne stvaraju nigde drugde u svetu.

Delta Flume funkcioniše pomoću četiri snažna klipa koja se nalaze iza sedam metara visokog metalnog štita i koja guraju devet miliona litara vode kroz kanal brzinom od 1.000 litara u sekundi, a cilj je simulirati snagu okeana.

Pogledajte video:

Od sada, Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Srle

    6. oktobar 2015 | 12:26

    Ovi se SPRDAJU sa PRIRODOM,pa OVO je igrackica za talase preko 30m.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA