OTKRIVENA TAJNA EGIPATSKIH PIRAMIDA: Svet šokiran najnovijom tvrdnjom (VIDEO)

Egipatske piramide je, verovali ili ne, sagradila biblijska ličnost

  • 46

Egipatske piramide je sagradila biblijska ličnost Josif i nisu, kako arheolozi veruju, bile grobnice za faraone, rekao je pretendent na predsedničko mesto u Beloj kući Ben Karson.

SENZACIJA: Ovo je najnovija teorija o egipatskim piramidama!

Penzionisani neurohirurg, čija je stranka nominovana za Belu kuću, izneo je ovo zanimljivo stanovište 1998. godine na univerzitetu Andrjus, škole povezane sa hrišćanskom adventističkom crkvom.

- Moja lična teorija je da je Josif izgradio piramide da bi tu držao žito - rekao je Karson, koji je prošle nedelje pobedio rivala Donalda Trampa u nacionalnoj anketi.

- Svi arheolozi misle da su piramide grobnica za faraone, ali da li je nešto toliko veliko zaista građeno u te svrhe? Veliki trokraki kameni spomenici koji su se održali do danas, kao da su juče izgrađeni, definitivno su služili za nešto mnogo "životnije" od sahranjivanja umrlih - pojasnio je pretendent na presto.

Printskrin: YouTube/ Charles Le Blanc Printskrin: YouTube/ Charles Le Blanc

"Ako pažljivije pogledate način na koje su piramide napravljene, biće vam jasno da su mnogobrojne komore koje su hermetički zatvorene takve iz raznih razloga. I razne naučne teorije tvrde da su piramide izgradile izvanzemaljske sile, ali ja tvrdim da nam nisu potrebni vanzemaljci ako je Bog tu. Bog je bio sa Josifom i zato nije bilo problem izgraditi piramide", naveo je u svom dnevniku Karson 1998. godine.

U Starom Zavetu (Knjiga Postanja) Josif, jedan od 12 Jakovljevih sinova, rekao je da "se žito čuva u velikim količinama poput peska u moru, a te količine su neizmerljive". Nakon sedam godina života u izobilju, priča iz Postanja kaže da je Egipat patio sedam godina u gladi i da je tada Josif hranio narod "žitom iz skladišta".

TAJNA GRČKIH PIRAMIDA: Ne zna se ko ih je sagradio i ne zna se zašto! (FOTO)

Karston je često govorio o svojoj veri, a nedavno je u jednoj od svojih kritika napisao: "Ljudi se pitaju kako ja kao neurohirurg verujem da je Bog stvorio Zemlju, a ne verujem u evoluciju koja je osnova svih znanja i nauka. Verujem da nas je Bog stvorio i da je to učinio na sasvim zadovoljavajući način. Verujem da što više znaš o Bogu to dublje postaje tvoje shvatanje svih nauka, uključujući i nauku o ljudskom telu kojom se bavim."

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: theguardian.com)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Aleksandar

    6. novembar 2015 | 10:09

    Alo dali je moguce da verujete u ovu glupost, glupih Amera koji nemaju pojma o zivotu i koji vide samo profit.

  • Nije nego

    6. novembar 2015 | 15:42

    Piramide postoje, kao i svinga i sve ostalo u pustinji i potsecaju nas koliko ne znamo. Licno, kada sam videla sve te katakombe po pustinji, strahovala sam da samo ne propadnem kroz pesak i cao! Toliko je to velika misterija, a mi mala deca za tu enigmu, a kad se jednom zateknes lice u lice sa svim tim, zanemis! Ko razume, shvatice*

  • Fox

    5. novembar 2015 | 22:27

    Volela bih da mi pokaze gde su gajili zito da ne ostanem neuka?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA