OVA DEVOJČICA NIJE OSEĆALA NOGE: A onda je došao ogroman pas i dogodilo se čudo! (VIDEO)

Pas je učinio čuda za malenu devojčicu, koja zbog njega ima više samopouzdanja. - Puno ga volim. Voli da se igra, pomaže mi da hodam - izjavila je devojčica iz Amerike koja pati od retke bolesti

  • 3

Devojčica iz Amerike Bela Barton (11) pati od retke bolesti, mukopolisaharidoze usled koje joj je otežano kretanje. Ipak, njoj u tome pomaže ogroman pas Džordž.

DA SE RASTOPIŠ: Ova beba ima neobičnog najboljeg druga (VIDEO)

On je velika danska doga, a neobičan par je postao nerazdvojan nakon što je devojčice usled genetskog poremećaja morala da počne da koristi štake.

Mukopolisaharidoza  je redak poremećaj i pogađa jedno od 200.000 dece.

Bolest najviše pogađa kosti i većina dece, već u dobi od 10-ak godina, gubi sposobnost hoda. Međutim, Bela nije sama. Društvo i pomoć pri hodanju pruža joj ogroman pas blage naravi, koji je dovoljno snažan da devojčici bude pravi oslonac u životu.

Bela i Džordž su punih šest meseci zajedno. Njena majka na njihovoj zajedničkoj Fejsbuk stranici opisuje kako se odlično snalaze.

- Puno ga volim. Voli da se igra, pomaže mi da hodam - kratko je komentarisala Bela.

Bela i Džordž svaki dan provode zajedno, oni zajedno ustaju i odlaze na spavanje. Pas je učinio čuda za malenu devojčicu, koja zbog njega ima više samopouzdanja. Stepenice, koje su nekada bile nepremostiva prepreka za Belu, uz Džordža su postale tek manji izazov.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA