U ovoj pećini možete da budete samo 10 MINUTA, a nakon toga će vam se dogoditi nešto JEZIVO (VIDEO)

Mesto, koje je ujedno i prelepo i preopasno za ljudski život, otkriveno je kada je rudarska kompanija počela iskopavanja u blizini meksičkog grada Naika

  • 3

U Meksiku je pre 15 godina otkrivena pećina puna kristala koja vas može ubiti za samo nekoliko minuta ukoliko u nju uđete bez adekvatne zaštite.

UKLETA PEĆINA NA DNU JADRANSKOG MORA: Posle ovog teksta nećete se usuditi da zaronite u njenoj blizini!

Mesto, koje je ujedno i prelepo i preopasno za ljudski život, otkriveno je kada je rudarska kompanija počela iskopavanja u blizini meksičkog grada Naika u potrazi za cinkom i bakrom.

Tom prilikom otkriveni su džinovski kristali od kojih su mnogi dužine 12 metara i samim tim su najveći na svetu.

Međutim, ukoliko biste odlučili da posetite ovo mesto, u njemu biste nezaštićeni preživeli samo desetak minuta. Naime, temperatura u pećini je 58 stepeni Celzijusa, a vlažnost vazduha je 100 odsto.

Zbog toga ovako esktremnih uslova u pećini, vaša pluća bi bila najhladnija stvar koja se tu nalazi, pa bi se samim tim voda kondenzovala u njima, što bi dovelo do gušenja.

Ovako teški uslovi otežavaju istraživanje najveće kristalne pećine na svetu, a u njoj se možda kriju i novi vidovi života koje do sada nismo videli.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: curiosity.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • OU"Sima požarevac

    22. decembar 2015 | 02:10

    Kod Caglavice na Kosovu i Metohiji nalazi se Mermerna pećina sa čijeg se dela plafona spuštaju beli stalaktiti koji idu u svim pravcima. Oni su dugi oko desetak santimetara, ali vrlo interesantni. U njoj je bezbedno, a do nje. Proverite.

  • Troll

    22. decembar 2015 | 09:30

    Evo, dogodilo mi se nešto jezivo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA