Ćerka "ubice" Plutona krstila novu planetu! Ovo je njen predlog! (FOTO) (VIDEO)

Reč je o zaleđenom gigantu, tri puta većem i deset puta težem od Zemlje koji se "krije" na samom rubu Sunčevog sistema

  • 1

Astronomi Majkl Braun i Konstantin Batigin sa Kalifornijskog instituta za tehnologiju tvrde da su otkrili novu planetu Sunčevog sistema koju su nazvali "Deveta planeta" (Planet Nine). Međutim, posle ovog otkrića i njegovog iznošenja u javnost, Braun ili "Ubica Plutona" dobio je poruku od svoje ćerke u kojoj ona traži da je nazove po njoj.

IPAK IH JE DEVET? Naučnici otkrili novu planetu!

On je na svom Tviter profilu objavio njen crtež uz komentar "Moja ulazna vrata kad sam stigao kući. Plus zahtev da nazovem Devetu planetu - Lajlina planeta".

- Molim te nazovi Devetu planetu po meni kada je pronađeš - napisala je devojčica na poruci.

Inače, ovi naučnici još uvek nisu direktno posmatrali ovu udaljenu planetu, ali tvrde da imaju dokaza da ona zapravo postoji. Smatraju da se radi o zaleđenom gigantu koji je tri puta veći i deset puta teži od Zemlje. Pored toga, tvrde da se "krije" na samoj "ivici" Sunčevog sistema.

Da podsetimo, astronomi smatraju da je gotovo nemoguće direktno posmatrati ovu planetu koja je 20 puta udaljenija od Neptuna i deset hiljada puta manje svetla od Plutona.

Ostaje pitanje da li će ovi astronomi uspeti da posmatraju ovu planetu, kao i da li će je nazvati po neodoljivoj devojčici Lajli.

 

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA