OVI LJUDI SU UBILI BONI I KLAJDA: Pogledajte slike i snimke koji su dugo skrivani od javnosti (VIDEO)

Legendarni par kriminalaca koji je harao Amerikom 30-ih godina prošlog veka i danas izaziva pažnju javnosti. Njihova priča je drugačija u odnosu na kriminalce iz tog perioda pošto su Boni i Klajd bili zaljubljeni mladi par

  • 3

Čuveni kriminalni tandem Boni Parker i Klajd Barou su verovatno najpoznatiji romansirani par u američkoj istoriji. Ubijali su, kidnapovali, krali, pljačkali i dugo vremena uspešno bežali od policije.

Zanimljivosti iz celog sveta pratite na Facebook stranici TELEGRAF ZANIMLJIVOSTI.

Njihova imena su postala sinonim za Veliku depresiju koja je 30-ih godina prošlog veka vladala u SAD. Tada je generalni stav građana SAD bio protiv vlasti, pa su Boni i Klajd to iskoristili.

SRPSKI BONI I KLAJD: Uhapšen zbog pljačke u Austriji, devojka pobegla u Srbiju!

Naravno, mit je retko sličan stvarnosti. Lako je bilo preuveličavati njihovu priču jer su bili mladi, zaljubljeni par koji je bežao od zakona na otvorenom putu.

Prema predanju, Boni i Klajd su se upoznali u januaru 1930. godine u kući zajedničkog prijatelja. Prema rečima očevidaca, svideli su se jedno drugom istog trenutka. Dve sedmice posle upoznavanja, Klajd je osuđen na dve godine zatvora zbog svojih prethodnih kriminalnih radnji. Boni je bila skrhana.

Ipak, Klajd je uspeo da pobegne iz zatvora i to pomoću oružja, odnosno pištolja koji mu je Boni prokrijumčarila.

Nedelju dana kasnije je ponovo uhvaćen i osuđen na 14 godina robije u zatvoru u Teksasu koji je važio za najsuroviji u državi. Tamo je Klajdu život bio nepodnošljiv. U tom zatvoru je počinio svoje prvo ubistvo jer je na smrt prebio jednog zatvorenika koji ga je više puta seksualno zlostavljao.

Misleći da će ga prebaciti u drugi zatvor ako se pokaže fizički nesposobnim, zamolio je drugog zatvorenika da mu odseče dva nožna prsta. Iako mu to nije pomoglo, Klajd je iz nepoznatih razloga dobio rani uslovni otpust iz zatvora. Kad je na štakama otpušten u februaru 1932. godine, zakleo se da će radije umreti nego da se vrati na to mesto.

Budući da je vladala Velika depresija i da je posao bilo teško naći, čim mu je rana zarasla, Klajd je ponovo počeo da pljačka i krade. Na jednoj od prvih pljački priključila mu se i Boni. Iako je bila u automobilu za vreme pljačke, Boni je bila uhvaćena i poslata u teksaški zatvor Kofman. Međutim, ubrzo je puštena zbog nedostatka dokaza.

Ovaj tandem je narednih godina, uz podršku još nekoliko članova Barou bande, nastavio sa pljačkama. Uspešno su izbegavali policijske zamke i potere. Tokom jedne pljačke banke, verovatno u panici, otvorili su vatru i ubili su 14 ljudi.

Foto: Wikipedia/FBI Foto: Wikipedia/FBI

Ipak, 1934. policija je uspela da ih namami u zamku. Oni su ubijeni u Luizijani, a policajci su u njih ispalili "kišu" metaka. Prema izveštajima, šestorica policajaca - Ted Hilton, Parentis Okli, Meni Golt, Bob Alkorn, Hendersom Džordan i Frenk Hamer u njih su ispalili čak 130 hitaca.

Kad se situacija smirila, policajci su videli da je Klajdov potiljak eksplodirao, a Boni je nedostajao deo desne šake. Ubrzo se i lokalni narod okupio i počeo da skuplja "suvenire" s mesta ubistva. Od parčića stakla, čaura, do krvavih delova odeće Boni i Klajda. Prema rečima jednog od policajaca, jedan lokalac je izvadio džepni nož i krenuo da odseče Klajdovo levo uvo. Tela ubijenog dvojca su odnesena u Dalas gde je javnost mogla da ih vidi.

Zaseda za Boni i Klajda se pokazala kao početak kraja kriminalne ere u SAD 1930-ih godina. Pravni sistem SAD je pooštrio kazne za dela pljačke i kidnapovanja.

Priče šestorice policajaca iz zasede se razlikuju, pa se ne zna šta se zapravo tačno desilo kad su ubijeni Boni i Klajd. Ne zna se da li im je dato upozorenje pre nego što je na njih otvorena vatra.

Foto: Wikipedia/FBI Foto: Wikipedia/FBI

Inače, o ovom dvojcu je snimljeno i nekoliko filmova, verovatno najpoznatije je ostvarenje iz 1967. godine sa Vorenom Bitijem kao Klajdom i Fej Danavej u glavnim ulogama.

Pogledajte završnu scenu iz tog filma:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Sone

    4. februar 2016 | 18:49

    Pljackali banke,sta tu lose ima.

  • Kostadin

    5. februar 2016 | 05:48

    Onaj u sredini dole je sigurno Nicović.

  • Acko

    4. februar 2016 | 21:45

    ..tri poluautomatska pištolja ''colt''0.45,pa onda u futroli najverovatnije revolver''colt''0.45,pa dalje poluautomatski karabin ''BAR''30-06,i poluautomatska sačmarica ''browining''..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA