10 slika iz Bangladeša zbog kojih ćete zahvaljivati bogovima što ste rođeni u Srbiji (FOTO

26 odsto stanovništva živi ispod njihove nacionalne granice siromaštva, koja je na dva dolara dnevno; ispod objektivne granice siromaštva verovatno živi tri četvrtine građanstva. Dokaz u priloga toga je što zvanično 48 odsto dece pati od neuhranjenosti

  • 25

Bangladeš je država u južnoj Aziji čije ime znači "zemlja Bengala". U pitanju je jedna od najsiromašnijih zemalja na svetu, osma po broju stanovnika i jedna od najgušće naseljenih. Ilustracije radi, u njoj živi 150 miliona ljudi, što je više nego u Rusiji, i ako je ona najveća a Bangladeš devedeset druga na svetu po veličini.

Nakon Drugog svetskog rata postala je deo novoformiranog Pakistana, ali je stekla nezavisnost 1971. godine.

26 odsto stanovništva živi ispod njihove nacionalne granice siromaštva, koja je na dva dolara dnevno; ispod objektivne granice siromaštva verovatno živi tri četvrtine građanstva. Dokaz u priloga toga je što zvanično 48 odsto dece pati od neuhranjenosti.

Koliko god vam bilo loše u Srbiji, setite se ovih fotografija kada se sledeći put budete žalili. Ono čime ste vi nezadovoljni, za neke je ljude pusti san. To naravno ne znači da treba da prestanete da se žalite i da stremite boljim uslovima života, već samo da realnije sagledate ono što imate. Bićete srećniji.

Wash away your troubles... A photo posted by Sreepur Village (@sreepurvillage) on

Construction workers. #workers #bricks #strength #power #daily #hardwork #bangladesh

A photo posted by Azad Rahman (@smazad1212) on

#bangladesh #dhaka #бангладеш #дакка A photo posted by dr_kulikoff (@dr_kulikoff) on

Do not disturb. #Dhaka #Bangladesh

A photo posted by devoncone (@devoncone) on

#bangladesh #roadtrip #impressions #market A photo posted by @frauselisa on

#бангладеш #bangladesh

A photo posted by dr_kulikoff (@dr_kulikoff) on

The hills of Tollywood A photo posted by MNON (@manon5390) on

#bangladesh #roadtrip #impressions

A photo posted by @frauselisa on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • tasa

    19. april 2016 | 12:53

    Imaju Amerikanci i svoj geto u srcu NYC na Menhetnu...Mogli bi malo i tamo da slikaju i postavljaju na Instagram. Ovo moze da prodje samo kod ogranicenih, zaslepljenih ljudi. Vrlo selektivan izbor. Kad slikaju Pariz , sve neki prefinjeni Parizani na slikama piju kafe ispred Ajfela, kad slikaju NYC sve neki urbani visoko uspesni ljudi, galerije, umetnost i sredjene zgrade..Odes tamo ono beskucnici, geto i divljaci. Sta sam videla u pariskom metrou 2015, nigde nisam. I usput meni je slika ove zena sto pere kosu devojcici prelepa-ako je trebalo da izazove suprotan efekat--nije.

  • tasa

    19. april 2016 | 12:55

    I da dodam--ja sam zahvalna sto sam rodjena u Srbiji i volim Srbiju koja je za mene najlepsa zemlja na svetu, nevezano za politiku i finansije. Ne treba mi da vidim kako neko zivi lose da bi meni bio dobro. Svasta.

  • Asob

    19. april 2016 | 15:37

    Nisam srećna zbog tuđe nesreće!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA