Naučnici nas upozoravaju da čovečanstvo može da se ugasi za 100 godina!

Naučnici još upozoravaju da će globalno zagrevanje izazvati stvaranje "superoluja" veličine kontinenata do kraja veka, ali i da uvek može doći do erupcije nekog ogromnog vulkana ili udara asteroida u Zemlju

  • 5

Da li ste znali da, prema najnovijem izveštaju o opasnosti od globalnih katastrofa stoji da, prosečna osoba ima pet puta veće šanse da umre u nuklearnom ratu ili katastrofi izazvanoj klimatskim promenama, nego u automobilskoj nesreći? Takođe, postoji verovatnoća od čak 9,5 odsto da će ljudi izumreti u narednih sto godina.

SMAK SVETA TUTNJI KA NAMA, ALI TO NIJE ASTEROID: Mnogo je veće i STRAŠNIJE

Iako niko ne pretpostavlja, verovatnoća da civilizacija nestane usled nuklearnog rata, pandemije i klimatskih promena su mnogo veće, stoji u izveštaju Fondacije za globalne izazove.

Istorija je puna primera da je opstanak čovečanstva više puta bio ugrožen. Tako je tokom hladnog rata svet više puta bio na ivici nuklearnog uništenja, pogotovo kada su 1995. ruski radari norvešku raketu za meteorološka merenja pomešali sa nuklearnom.

OVO JE PRAVA ISTINA O BABA VANGI: Slepa i siromašna otkrila je tajnu čovečanstva

Iako je tadašnji predsednik Boris Jeljcin bio spreman na protivnapad, ruski lideri su shvatili da se radi o lažnoj uzbuni.

Naučnici još upozoravaju da će globalno zagrevanje izazvati stvaranje "superoluja" veličine kontinenata do kraja veka, ali i da uvek može doći do erupcije nekog ogromnog vulkana ili udara asteroida u Zemlju.

OVAJ RUS JE SPASAO ČOVEČANSTVO, a ostao je nepoznat do svoje smrti!

Ono čeka ljudska vrsta ipak teba najviše da se plaši su pandemije, a najbolji primer je španska groznica koja je ubila više od 50 miliona ljudi.

(Telegraf.rs / Izvor: The Atlantic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA