≫ 

RUSI NAPRAVILI KOFER KOJI SPREČAVA PRISLUŠKIVANJE: Ovo Putin sigurno ima!

Ovaj uređaj se može koristiti za bezbedno kretanja čelnika države i sprečavanje terorističkih napada na mestima gde je veliki broj ljudi

  • 0

U Rusiji je napravljen uređaj čiji je cilj zaštita visokih zvaničnika od eksplozivnih naprava i prisluškivanja.

MISTERIJA PUTINOVOG KOFERA: Otkrivamo šta se nalazi u aktovki ruskog predsednika (FOTO)

Uređaji koji su predviđeni za zaštitu visokih zvaničnika od prisluškivanja, mogu da spreče aktiviranje eksplozivnih naprava, a stvoreni su u Rusiji, saopštili su u pres-službi preduzeća-konstruktora kompleksa — Ujedinjene korporacije za izgradnju aparata, prenosi Sputnik.

Aparat je izrađen kao mali kofer koji je lako prenosiv i ne privlači pažnju, kako se navodi u saopštenju.

Prema podacima korporacije, uređaj se može koristiti za bezbedno kretanja čelnika države i sprečavanje terorističkih napada na mestima gde je veliki broj ljudi. On može da blokira radio-signale koji mogu da detoniraju eksplozivnu napravu i da deminira mine.

Vladimir Putin prima nuklearno koferče 31. decembra 1999. nakon što je Jeljcin podneo ostavku i proglasio ga vršiocem dužnosti predsednika. Foto: Wikipedia/Presidential Press and Information Office Vladimir Putin prima nuklearno koferče 31. decembra 1999. nakon što je Jeljcin podneo ostavku i proglasio ga vršiocem dužnosti predsednika. Foto: Wikipedia/Presidential Press and Information Office

Osim toga, predviđen je za borbu protiv nesankcionisanog pristupa poverljivim podacima.

- Za vreme održavanja zatvorenih pregovora uređaj pokriva čitavu prostoriju, blokirajući prislušne aparate i ne dozvoljavajući oticanje informacija - navodi se u saopštenju.

Zanimljivosti iz celog sveta pratite na Facebook stranici TELEGRAF ZANIMLJIVOSTI.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA