NAJBOLJE KOMŠIJE SU U BERLINU: Na poštansko sanduče lepe aparate i alat koji mogu da posude drugima (VIDEO)

Iako je tek skoro zaživela, ova ideja se prvi put pojavila još pre tri godine

  • 14

Društvenim mrežama poslednjih dana cirkuliše fotografija berlinskih poštanskih sandučića oblepljenih nalepnicama, a ideja je prilično jednostavna.

UZNEMIRUJUĆA PREDVIĐANJA: Rusija će propasti, EU će biti u rasulu, a ova država će VLADATI EVROPOM (FOTO)

Naime, reč je o sastavu trampe koji je sve popularniji u Nemačkoj, a ideja je da na svoje sanduče stavite nalepnice kuhinjskih aparata ili alata koje ste spremni da posudite susedima. Svaki put kad zatrebaju peglu, čaše za vino ili tiganj za palačinke, mogu ih posuditi od vas, baš kao što i vi od njih možete posuditi dasku za peglanje, posuđe ili bušilicu.

Iako je fotografija nova, ideja se prvi put pojavila još pre tri godine i ideja je dizajnera iz Meteor Kolektifa, a namera je bila stvoriti nedigitalnu društvenu mrežu.

I očito je zaživela. Ali, ovo je tek "vrh sante leda", a priča je daleko kompleksnija, opsežnija i zanimljivija, prenosi "Index".

Ekonomija deljenja iz dana u dan postaje sve popularnija i danas je daleko od obične alternative, a Berlin je na samom začelju relativno novog sastava koji zbog ekonomskog stanja, ali i praktičnosti, pronalazi sve veći broj pristalica.

Javni frižideri s besplatnom hranom, trgovine u kojima stvari posuđujete i deljenje znanja i iskustava, samo su deo onog u čemu uživaju stanovnici Berlina.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Boban

    20. jun 2016 | 12:43

    Ovi koji ne razumeju reč "posuditi" su verovatno oni, koji su se najviše bunili kada su Hrvati trazili sinhronizaiju ili prevod Zikine dinastije.

  • Nana

    20. jun 2016 | 11:53

    Svaka čast, ljudski.

  • Јасмина

    20. jun 2016 | 15:00

    То су праве комшије..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA