Ovaj dečak je izgubio 75 odsto VIDA zbog MALE IGRAČKE koju svako od nas ima U KUĆI

Džoni Maršal silno je želeo da mu roditelji kupe lasersku olovku, ali je to bila katastrofalna greška zbog koje će ispaštati čitav život

  • 9

Opšte je poznato da laseri nisu igračke za malu decu koja su uvek radoznala, a koliko su oni opasni najbolje se vidi na primeru malog Džonija Maršala, kojeg je igranje sa laserom koštalo 75 odsto vida.

PAZITE ČIME VAM SE IGRAJU DECA: Laseri koji su klincima na dohvat ruke, mogu trajno da unište vid!

Naime, on je na naučnom sajmu u školi njegove sestre naišao na lasersku olovku koju je silno želeo da ima, a nakon ubeđivanja roditelja da mu je kupe, oni su ipak popustili i dozvolili mu da se igra sa njom.

Džoni se kod kuće igrao sa laserom, a onda je iz radoznalosti u jednom trenutku olovku uperio u svoje oko, što je za četvrtinu sekunde dovelo do trajnog oštećenja mrežnjače.

Laseri za široku upotrebu smeju da imaju snagu između tri i pet milivati (mW), ali veliki broj ovih uređaja ima veću snagu koja može ostaviti trajne posledice na vid.

(Telegraf.rs / Izvor: itv.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Milan KG

    20. jun 2016 | 16:28

    GOSPODE BOŽE! U svakoj kineskoj radnji može se kupiti laser, bez ikakvih problema, bez upozorenja drž. administracije, uitelja, roditelja... Hoće li se sada nešto preduzeti? Moje iskustvo kaže da neće! Nema mesta za takve stvari

  • СССС

    20. jun 2016 | 18:06

    To nije obican laser nego sa vecom jacinom, od kineskih ne mozes da se povredis. Jacina nu zavise od daljene snopa.

  • Tralala

    21. jun 2016 | 11:28

    Ja sam kao mala non stop ovo radila isto iz čiste radoznalosti..i ništa mi se nije desilo O.o hvala bogu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA