≫ 

FANTOM IZ HAJLBRONA: "Žena bez lica" - najmisteriozniji ubica u istoriji Evrope (FOTO)

Sve je počelo 25. maja 1993. godine kada je na čaši u nemačkom gradu Idar-Oberštajn, na mestu ubistva 62-godišnje žene, pronađena DNK nepoznate osobe ženskog pola. Sledili su brojni zločini, ubistva i pljačke, širom Starog kontinenta, ali policija je uhvatila zločinca tek 2009. Dobro, uslovno rečeno uhvatila

  • 1

Fantom iz Hajlbrona, poznat i kao "Žena bez lica", bila je serijski ubica koja je 16 godina, između 1993. i 2009. godine, vešto izbegavala hapšenje iako su je jurile sve evropske policije, budući da je ubijala širom našeg kontinenta.

Jedina stvar koju su o njoj znali je njen DNK koja je nađena na 40 mesta zločina, od ubistava do provalničkih krađa.

Sve je počelo 25. maja 1993. godine kada je na čaši u nemačkom gradu Idar-Oberštajn, na mestu ubistva 62-godišnje žene, pronađena DNK. Zatim je pronađena na mestu ubistva 61-godišnjeg muškarca u Frajburgu marta 2001, pa na heroinskom špricu u šumi u Gerolštajnu, pa na ostatku keksa u kamp-prikolici u Budenhajmu, pa na pištolju-igrački u Arboi u Francuskoj.

U periodu 2003-2007. godine, njena DNK je otkrivena na mestu provalništava i krađa kola i motocikala u Heseu, Baden-Virtembergu i Sarlandu u Nemačkoj, kao i u Tirolu i Gornjoj Austriji u Austriji.

Foto: Tanjug/AP/dpa Foto: Tanjug/AP/dpa

Zatim je otkrivena njena DNK na kamenu koji je korišćen za razbijanje prozora u jednoj kući u Sarbrikenu 2006, pa na mestu ubistva policajke Mišel Kisveter u Hajlbronu, pa na mestu provale u jednoj radnji u Gornjoj Austriji, te u automobilu koji je korišćen za transport leševa tri Gruzina ubijena 30. januara 2008. godine u Hepenhajmu.

Nađena je DNK i nakon provale u noći 22. marta te godine u nekorišćenom javnom bazenu u Niderštetenu, u aprilu nakon pet provalništava u privatne domove u Kviršidu (dvaput), Tolaju, Riolu i Oberstenfeldu, nakon pljačke jedne žene u maju u jednom klubu u Metlahu, te u automobilu pomoćne medicinske sestre koja je pronađena mrtva krajem oktobra iste godine u Vajnsbergu.

Istraga je dugo, dugo tapkala u mestu a nagrada za informaciju koja bi dovela do hapšenja je u jednom trenutku povećana i na 300.000 evra.

Foto-Ilustracija: Profimedia Foto-Ilustracija: Profimedia

Ispitivanja u Austriji su pokazala da DNK pripada ženi iz Istočne Evrope, mada Nemci nisu došli do tog zaključka zato što je njima zabranjeno da analiziraju DNK na bilo šta što može da ukaže na lične osobine osim pola.

Šta se na kraju ispostavilo?

Da su pamučni štapići koje koriste policije različitih zemalja bili kontaminirani u jednoj fabrici koja je zapošljavala nekoliko Istočnoevropljanki čije su se DNK poklapale sa onim koji je nađen na mestima zločina.

Bavarska, koja se nalazila u centru svih navedenih zločina, štapiće je nabavljala iz druge fabrike. Oni nikada nisu imali problem s Fantomom iz Hajlbrona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA