Tužan kraj: NAJTUŽNIJI MEDA na svetu UGINUO u argentinskom zoo vrtu! (VIDEO)

Životne okolnosti ovog medveda uzburkale su svetsku javnost 2014.godine jer je čuvan u malom kavezu na temperaturi od preko 40 stepeni

  • 9

Polarni medved, koji je na društvenim mrežama postao poznat kao najtužniji medved na svetu, uginuo je u svom zoološkom vrtu u Argentini nakon niza beuspešnih pokušaja osoblja da bude prebačen na bolju lokaciju.

UVEK STE SE PITALI: Evo šta psi ZAISTA rade kada niste kod kuće (VIDEO)

Zoološki vrt u kom je Arturo živeo u Argentini, obavestio je javnost da je tužni meda nažalost uginuo, prenosi zivotinje.rs.

Arturo je imao 31 godinu kad je uginuo, a proveo je više od 20 godina u zatočeništvu. Najveći deo života proveo je u vrtu Mendoza, između betonskih ograda na veoma visokoj temperaturi. Ovaj meda patio je od depresije, a njegovo stanje pogoršalo se 2012. godine kada je njegova prijateljica iz kaveza, ženka polarnog medveda Paleusa, uginula od raka. Arturo je počeo da pokazuje znake mentalnog oboljenja jer godinama nije imao kontakt sa prirodom i svojom vrstom.

OVDE ŽIVE NAJSMRTONOSNIJA STVORENJA: Sledićete se kada ih budete videli! (VIDEO)

2014.godine ceo svet je saznao za Artura kada je preko 500.000 ljudi potpisalo peticiju kojom se apelovalo da se meda prebaci u zoološki vrt u Kanadi gde bi živeo u ambijentu koji je približniji priirodnom okruženju za polarne medvede.

Ipak, nakon mnogo razmišljanja, veterinari i direktor argentinskog zoo vrta odlučili su da Arturo ostaje u vreloj Argentini jer je previše star i bolestan da podnese put do Kanade i da avionom pređe 9.600 kilometara. Arturo je tada trebalo da primi veliku dozu sedativa kako bi tokom leta spavao, ali je postojao veliki rizik da se Arturo više nikada ne probudi.

Bilo kako bilo, Arturo je ostao u Argentini i do kraja života ostao “najtužniji meda na svetu”. Do poslednjeg dana boravio je u betonskom i sumornom prostoru sa plitkim bazenom. Grizao je rešetke ili gledao u prazno…

Ako vam dosad nije postalo jasno zašto su PANDE NAJSLAĐE NA SVETU, ovaj snimak će vam to dokazati (VIDEO)

Uginuo je u nedelju, a pre toga je prestao da jede i znatno je smršao. Veterinari su hteli da ga eutanaziraju kako bi ga spasili muka, ali je ih je priroda ipak preduhitrila pa je Arturo sam izdahnuo.

Organizacija Peta apelovala je na ljude, nakon vesti o smrti Artura, da više nikada ne posećuju zoološke vrtove.

Zanimljiv video o ovom medi pogledajte ovde:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA