PRAVOSLAVNI POP LETEO NA MINUS 50 U BALONU: Obišao ceo svet za 11 dana i preživeo (FOTO) (VIDEO)

On je svoj let započeo iz Perta, preleteo preko Južnog Pacifika, Čilea, Argentine, Ugurvaja, Brazila, a zatim se vratio nazad i sleteo na zapadnu obalu Australije

  • 9

Ruski pravoslavni sveštenik Fedor Konjukov ušao je u Ginisovu knjigu rekorda jer je za 11 dana preleteo ceo svet balonom i preživeo surove vremenske uslove. On je sleteo u Australiju i tu se prvi put okupao posle leta koji je trajao dve nedelje!

TURISTI SU UŠLI U KUĆICU DA KUPE MAGNETE: Ali čim su zakoračili, prebledeli su od STRAHA (FOTO)

On je svoj let započeo iz Perta, preleteo preko Južnog Pacifika, Čilea, Argentine, Ugurvaja, Brazila, a zatim se vratio nazad i sleteo na zapadnu obalu Australije.

Njegov balon, visok 56 metara, postao je na 11 dana njegova dnevna soba, spavaća soba, kuhinja i kupatilo - njegovo sve!

Fedor je prihvatio ovu "akciju" kako bi oborio svetski rekord Amerikanca Stiva Foseta koji je obleteo svet u balonu za 13 dana.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Njegovo putovanje je trajalo 33.000 kilometara, a preživeo je oluju u pojasu Antarktika, temperaturu od minus 50 stepeni, leteo je čak 240 kilometara na sat i bilo je situacija kada je morao da odmrzava vodu kako bi imao šta da pije i preživi!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Međutim, možda najveći problem koji je zadesio Fedora jeste bilo sletanje, zbog čega je zadobio masnicu na licu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ubrzo je su njegovi pratioci i posada izvestili da je Fedor živ i zdrav, ali pre svega srećan što je uspešno obavio svoju misiju.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA