PUTIN MORA DA PRIMI OVE NEMCE U RUSIJU: Imaju ga u šaci samo zbog jedne rupe u zakonu

Oni, naime, tvrde da Rusija i Nemačka nisu 1918. sklopile mir i da su još uvek u ratu, zbog čega je Rusija dužna da ih zaštiti

  • 5

Porodica iz Nemačke otputovala je u Rusiju gde je zatražila azil - insistirajući da njihova domovina više nije sigurna zbog priliva migranata.

BIRAČI KAŽNJAVAJU MERKELOVU: Zbog terorističkih napada u Nemačkoj, ne piše joj se dobro!

Karola Grajsbah (51) i njen suprug Andre (45) vozili su  više od 2000 kilometara iz severne Nemačke do moskovskog Crvenog trga kako bi pobegli od "nemačke diktature".

Njihove dve ćerke, Dominik i Julia i njihovo četvoro dece, takođe su bili u kombiju.

Ruska vlada, međutim, odbila je njihov zahtev za azil, jer Nemačku smatraju sigurnom.

- Mi ne osećamo da je Nemačka sigurno mesto za nas, niti za odgajanje dece. Kad smo u decembru napustili Nemačku nismo stigli ništa da organizujemo. Dobili smo turističke vize i mogli smo ući u zemlju. Nismo stigli da obezbedimo radne vize - objasnio je Andre.

Otkako je stigla u Moskvu, ova nemačka porodica oslanja se na dobru volju domaćina i pravne tehnikalije koji im dopuštaju da ostanu.

Oni, naime, tvrde da Rusija i Nemačka nisu 1918. sklopile mir i da su još uvek u ratu, zbog čega ih je Rusija dužna zaštititi.

- Želimo ostati ovde i pronaći posao. Nismo zainteresovani da živimo od socijalne pomoći. Mnogi su mi nudili posao, kao farmeru ili građevinskom radniku. Sagradio sam našu kuću u Nemačkoj sam. Mogao bih da radim i kao prevodilac ili učitelj nemačkog - priča Andre koji priznaje da njegov ruski i nije "baš dobar" pa su sve dokumente morali prevesti.

- U Nemačkoj vam treba gomila kvalifikacija da bi dobili posao, no u Rusiji to ide puno lakše. Bio bih srećan da mogu da radim ako mi to ruska vlada dopusti. Zaista se nadamo da ćemo moći da ostanemo. Ovde se osećamo slobodno - zaključuje on.

Njihove finansijske zalihe tope se iz dana u dan sve brže.

- Nije nam ostalo još puno novca, stoga se oslanjamo na pomoć meštana. Rusi su neverovatno ljubazni. Ovakvu pomoć sigurno ne bi dobili u Nemačkoj, jer su Nemci mnogo sebičniji. Ljudi veruju da je Nemačka demokratska zemlja, ali nije.

Moralno je iskvarena i rusko društvo je bolje, a Putin mnogo bolji vođa. Nemačka je korumpirana, Putin je veći demokrata od Angele Merkel. Dovodi migrante kako bi mogla započeti rat koji tako silno želi. Nijedna zemlja ne želi toliko migranata unutar svojih granica.

Socijalne službe u Nemačkoj veoma lako uzimaju decu roditeljima, kao da su plaćeni za to. To je kao trgovanje decom. Zabrinuti smo stvarima koje se događaju oko nas. Deca se prerano seksualizuju zbog odeće i slika i knjiga... Teško je boriti se protiv toga. U Rusiji se mnogo više brinu o porodici koja im je na prvom mestu - priča Andre, a Karola dodaje:

- Svi znaju kakva je situacija u Nemačkoj i kakva je veza između migranata i nasilja. A mediji izveštavaju o samo malom delu. Zemlja više nije sigurna. Policija ne istražuje slučajeve jer im sistem brani ili ih tražitelji azila napadaju.

Andre objašnjava kako ostatku njihove familije nije bilo drago što su otišli bez da im se jave.

- Čujemo se putem Facebooka i podržavaju nas. Ipak, videćemo se tek ako oni dođu u posetu. Nama ne pada na pamet da idemo bilo gde u EU.

Mnogi Nemci ne slažu se s ovom porodicom i masovno ih ismejavaju preko interneta.

- Ne znam iskreno da li bih se pre smejao ili plakao zbog te dece - jedan je od komentara na ovu  priču.

(Telegraf.rs / Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ana

    10. avgust 2016 | 14:02

    Mislim da nisu daleko od istine za sve sto kazu ali mi i dalje vidimo Eu i Nemacku kao zemlju snova i sve bi dali i dajemo da odemo tamo...nasi prioriteti su samo novac i euri ...sta reci ....

  • CleaningBriget

    10. avgust 2016 | 13:56

    Uskoro cemo i mi, bilo gde van EU, pa cekaj mi i nismo u EU! AZIJA ZOVE

  • Opa bato

    11. avgust 2016 | 09:47

    Neka dođu u Srbiju. Ima u selima imanja i kuća bez domaćina. Oni imaju decu i voljni su da rade, a i selo će se podmladiti. Bolje da primimo njih nego neke iz Sirije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA