10 NAJGORIH DRŽAVA ZA STRANCE: Ovde nikad ne biste želeli da se preselite (FOTO)

Godišnje istraživanje koje provodi "InterNations", otkrilo je najbolja i najgora mesta za život stranaca u 2016. godini, a rezultati se temelje na brojnim faktorima, uključujući kvalitet života, sigurnost i lakoću smeštaja

  • 8

Na vrhu spiska deset zemalja koje su najmanje prijateljske prema strancima, na vrhu se nalaze Kuvajt, Saudijska Arabija i Češka.

TURISTI LJUTI: Ovo je grad sa PAPRENO SKUPIM parkingom u Evropi!

Godišnje istraživanje koje provodi "InterNations", otkrilo je najbolja i najgora mesta za život stranaca u 2016. godini, a rezultati se temelje na brojnim faktorima, uključujući kvalitet života, sigurnost i lakoću smeštaja.

Deo kategorije lakoće smeštaja odnosi se na prijateljstvo koje stranci osećaju od lokalnog stanovništva, što uključuje faktore poput toga koliko je lako naviknuti se na lokalnu kulturu, pronaći nove prijatelje, kao i koliko je domaće stanovništvo prijateljski nastrojeno prema porodici stranaca i koliko prepreka predstavlja jezik.

Među 10 najmanje prijateljskih odredišta su i evropske države Danska, Švajcarska i Norveška.

Foto: Wikipedia/Cristo Vlahos Foto: Wikipedia/Cristo Vlahos

U Švajcarskoj je 36 posto stranaca reklo kako je stav prema ljudima iz inostranstva uopšteno loš, a malo više od pola kako je teško navići se na lokalnu kulturu uprkos generalno visokom kvalitetu života.

Skoro odmah iza najgorih 10 zemalja za strance su Nemačka i Francuska, na 55. i 56. mestu od ukupno 67 država, budući da je samo 14 posto stranaca koji se nalaze u Francuskoj izjavilo kako su zadovoljni opštim stupnjem prijateljskog odnosa lokalnog stanovništva, dok je globalni prosek 26 posto.

Foto: Wikipedia/DXR Foto: Wikipedia/DXR

U Nemačkoj, s druge strane, 49 posto stranaca kaže kako im je teško pronaći nemačke prijatelje ili družiti se s lokalnim stanovništvom, navodeći kao jednu od prepreka i jezik.

Zemlje koje su na vrhu popisa najprijateljskih prema strancima su Meksiko, Kostarika i Uganda, dok su Grčka i Kipar napravili velike skokove na gore zbog “prijateljstva lokalnog stanovništva prema strancima”.

Sveukupno gledajući, najbolja odredišta za život stranaca su Tajvan, Malta i Ekvador, zbog kvaliteta života, ličnih finansijskih indeksa i kvalitetne zdravstvene zaštite, dok su Katar, Italija i Tanzanija označene kao najgore za život stranaca.

(Telegraf.rs / Independent )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • MVP

    2. septembar 2016 | 15:03

    Najgora drzava za zivot je Ustaska Republika,sve druge su daleko bolje

  • Pobesneli Max

    2. septembar 2016 | 16:02

    Ne vredi vam, iz Srbije ljudi beze ni negledaju gde :D

  • Ja

    2. septembar 2016 | 22:21

    Ma ovi istraživači nemaju pojma

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA